Golden milk

Golden milk

Melk is goed voor elk

“Melk is goed voor elk”, een boodschap die we al van kleins af aan mee krijgen. Het bevat calcium, dat goed is voor sterke botten en sterke tanden, maar ook heel wat andere essentiële voedingsstoffen (Denk maar aan eiwitten en vitamines!). Ik gebruik wel regelmatig melk. Zo lust ik graag milkshakes, latte macchiato, overnight oats, pannenkoeken, maak ik bechamelsaus en ga zo maar door. Toch drink niet zo graag ‘gewoon’ melk. Zo lang ik me kan herinneren heb ik geen glas melk meer gedronken. Maar er is goed nieuws….

6274940

Golden milk is nog beter voor elk

Zal ik je eens wat zeggen? Golden milk is nog veel beter voor je dan melk! Niet alleen heeft het de gezonde eigenschappen van melk, ook de andere ingrediënten dragen meer dan hun steentje bij! Let’s have a look.

Kurkuma oftwel geelwortel is een echt powerkruid! Het is een natuurlijke ontstekingsremmer, geeft een boost aan je immuunsysteem, is goed voor de spijsvertering en ga zo maar door. De wortel zelf is niet altijd makkelijk te vinden maar ga gerust voor de poedervorm, daar kom je al een heel eind mee!

Ook het alom bekende kruid kaneel is goed voor je gezondheid. Zo helpt het onder andere tegen de bestrijding van een verkoudheid, tegen artrose en tegen maagpijn. Leuk weetje: kaneel helpt ook tegen een slechte adem.

Verder bevat “golden milk” ook gember. Gember helpt je lichaam te ontgiftigen. Ook zorgt gember voor meer speekselaanmaak, waardoor je voedsel beter verteerd wordt. Ook goed dus als je enkele kilootjes kwijt moet. Wat ik niet wist (maar op verschillende sites gelezen heb) is dat gember migraine zou verlichten. Wie er wel last van heeft weet wat te proberen!

 

Golden milk is dus melk met superkruiden!

Recept voor twee

500 ml melk
2 cm verse geelwortel of 1 el kurkumapoeder
1 cm verse gember
1/2 tl kaneelpoeder
Snufje zwarte peper
2 tl honing of agavesiroop (optioneel)

  • test
  • Schil de verse geelwortel en gember en snij in stukjes
  • Doe alle ingrediënten in je blender
  • Blend tot een mooi geel drankje

 

Op warme dagen als deze drink je dit melkdrankje natuurlijk het liefst van al ijskoud. Perfect, vul je glas met ijsblokjes en giet de golden milk erbij. HEERLIJK. Maar als de dagen binnenkort weer beginnen te korten kan je dit drankje ook opwarmen (niet aan de kook brengen).
Want ja hoor, deze golden milk is ook geweldig lekker als je hem warm drinkt!

x

Amylia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>