Mocktail met pompelmoes en rozemarijn

Mocktail met pompelmoes en rozemarijn

We zijn ondertussen over de helft van de maand fabruari, de dagen vliegen voorbij… en zo dus ook tournée minérale, de maand zonder alcohol! Ik postte al eerder enkele lekkere alternatieven voor alcholische dranken (onder andere hier en hier en hier!), en vandaag trakteer ik jullie dus ook op een lekkere mocktail!

Dit keer geen echt zoete cocktail, maar eerder licht bitter en kruidig. Ideaal ook voor wanneer (eindelijk) de lente en de zomer er aan komen. Lekker én verfrissend dus!

Mocktail met pompelmoes rozemarijn 

Ja hoor, ook geweldig lekker met een scheutje gin er bij… het hoeft immers niet altijd tournée minérale te zijn 😉

Voor de rozemarijnsiroop

150 ml water
200 g suiker
3 takjes rozemarijn

Mocktail (per persoon)

Enkele ijsblokjes
2 el rozemarijnsiroop
75 ml pompelmoes sap
150 ml bruiswater
Takje rozemarijn

  • test
  • Verhit water in een kookpot en voeg de suiker toe
  • Roer tot de suiker opgelost is
  • Voeg de rozemarijn toe en haal je kookpot van het vuur
  • Laat de siroop minstens een uur afkoelen in de koelkast
  • Vul een glas met enkele blokjes ijs
  • Voeg 2 el rozemarijnsiroop toe
  • Vul aan met pompelmoes sap en bruiswater
  • Garneer met een takje rozemarijn

Cheers,
Op zonnige dagen!

x

Amylia

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

 

Ps: Bedankt aan de lezers van Deze Week! Zij ontdekten een wel erg bizarre fout in mijn artikeltje! (Water kan je uiteraard niet oplossen door te roeren, suiker gelukkig wel! Oeps!) Wat ben ik blij met lezers en volgers die mij verder helpen om Cookameal te verbeteren! Bedankt allemaal! En ik lees alles in de toekomst niet 3 maar 5 keer na! 😉

9 Comments On This Topic
  1. urbain bax
    on Feb 22nd at 12:56 pm

    Graag uitleg bij “Roer tot het water opgelost is”. Moleculair koken?
    Uw bijdrage in deze week is nog straffer: rozemarijnsiroop met … tijm!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 22nd at 1:20 pm

      Hoi! eerst en vooral… Bedankt om de tijd te nemen om naar cookameal.be te surfen en mij deze feedback te bgezorgen. Ik heb deze foute zin uiteraard meteen aangepast, bedankt! Hopelijk mag ik u hier nog vaker verwelkomen, maar dan natuurlijk liefst om u te inspireren met heel veel lekkers 😉

      Reply
  2. Tommy
    on Mar 6th at 6:32 pm

    Top. Zeg vertaalde jij dat uit het frans? Want sucre en poudre in frankrijk is onze gewone suiker en poeder suiker heet daar sucre de glace ben het nu aan het maken met hining uit ons dorp uit zuid frankrijk

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 10th at 8:54 pm

      hmmm, nee :-) gewoon in het nederlands geschreven :-)

      Reply
  3. karin
    on Mar 17th at 3:57 pm

    wat apart om dat met rozemarijn te combineren!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 17th at 8:00 pm

      Hey Karin, oh moet je zeker eens proberen…. Ontzettend lekker!

      Reply
  4. Charlotte Dona
    on Mar 18th at 5:15 pm

    Oeh, lekker!

    Reply
  5. tamara
    on Apr 8th at 9:47 am

    Dit ziet er heerlijk uit voor een warme zomerdag lekker in de tuin

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 9th at 8:39 am

      Gisteren nog gedronken se! Perfect bij lekker weer!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>