Smoothie: winterdetox

Smoothie: winterdetox

Na een welverdiende week er tussenuit (New York, ge-wel-dig! De toptips komen in een blogpost!) is het terug tijd om er 200% in te vliegen. En ook… na een weekje uit eten is het tijd om terug een beetje gezond te eten en te sporten! We starten deze maandag met een lekkere smoothie.

Deze heerlijke ‘winterdetox’ smoothie heb ik al meermaals gemaakt, superlekker én bovendien gezond! Er zit een beetje gember in en zoals je wellicht weet is gember goud voor je gezondheid! Gember is een opkikker voor je immuunsysteem, een beschermer tegen maagklachten én daar bovenop zou gember ook nog eens een natuurlijk afrodisiacum zijn… een lustopwekkend kruid. Ohlalala! Het recept is dan ook goed voor 2 personen. Geniet er van!

250 ml kokosmelk
1 appelsien
1 appel
3 wortelen
2 a 3 cm gember

Optioneel: Ik voeg zelf graag nog ongeveer 50 ml water toe, dan is de smoothie iets lopender en makkelijker te drinken onderweg!

En nu?

 • test
 • Verwijder de schil van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes
 • Schil de wortelen en snij in blokjes
 • Snij de appel in hapklare stukken, zonder het klokhuis natuurlijk (Nee hoor, je hoeft de appel niet te schillen. Heel wat vitaminen van de appel zitten trouwens in de schil!)
 • Schil de gember
 • Voeg alle ingrediënten samen in je blender
 • Mix glad

 

blender

Getest en goedgekeurd?
Laat het me weten of upload een foto met ‘#cookameal’

x

 

Amylia

2 Comments On This Topic
 1. Aurélie - lovelifelovefashion
  on Feb 2nd at 8:42 am

  Eerlijk gezegd wel benieuwd naar deze! De kokosmelk vind ik fascinerend :p Maar aangezien ik wel een winterdetox kan gebruiken ga ik het zeker eens proberen! ^^

  x Aurélie

  Reply
  • Cook Amyl
   on Feb 2nd at 5:06 pm

   Jippieeeee! Ik vind deze echt heerlijk! Happy detox’ing 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>