Apero: Mocktail & granaatappel bruschetta

Apero: Mocktail & granaatappel bruschetta

Iedereen spreekt er over… Tournée Minérale staat in de startblokken, februari zonder alcohol. Al bijna 90 000 mensen registreerden zich ondertussen als deelnemer en engageren zich dus om het een maandje zonder te doen. Sommigen doen het om eens uit te zoeken wat het met hen doet, anderen om te tonen dat ze het écht wel kunnen en anderen dan weer om geld te besparen. Een ding staat vast: iedereen die meedoet steunt de deze indrukwekkende campagne van de DrugLijn en Stichting tegen Kanker.

tournee_minerale_logo_rgb

Motto van de maand:
Een maand zonder? Een maand gezonder!

 

Een van de moeilijkste momenten om een glaasje over te slaan is waarschijnlijk wel het aperitief. Fruitsap in plaats van champagne of klinken met spuitwater? Geef toe, het klinkt niet echt erg feestelijk. Voor deze alcoholvrije maand ging ik dus op zoek naar cocktails zonder… En als ik denk aan een feestelijke non-alcoholische cocktail, dan denk ik aan Marie van The Mocktailclub! Marie is allergisch aan alcohol en bewijst met haar heerlijke mocktails dat ook een aperitief zonder alcohol origineel en lekker kan zijn. Ik mocht al een paar keer haar creaties proeven op events en ik ben helemaal fan van deze inspirerende lady!

Een combinatie van “The Mocktaiclub” en “Cookameal”?
Dat is een heerlijk origineel apero-moment zonder alcohol!
We stellen je met plezier ons tournée minérale aperitief voor:
een frisse, tasty mocktail met een heerlijk, gezond bijpassend hapje.

Granaatappel bruschetta

1 ciabatta
200 g roomkaas
Granaatappel
10tal basilicum blaadjes
Sap en zeste van 1 limoen
Balsamicosiroop

  • test
  • Verwarm de oven op 200°C
  • Snij het brood in sneetjes van zo’n centimer breed
  • Schuif de broodjes ongeveer 10 min in de oven
  • Snij de granaatappel in twee en klop met een lepel op de halve vruchten, zo komen de granaatappelpitten gemakkelijk uit. Vang ze op een mengkom
  • Hak de basilicum fijn en voeg bij de granaatappelpitten
  • Voeg nu ook limoensap- en zeste toe
  • Smeer de lauwwarme broodjes in met roomkaas
  • Druppel er een beetje balsamicosiroop over
  • Werk af met een eetlepel van het granaatappelmengsel

 

Tournée Minérale mocktail

Ingrediënten voor 1 mocktail:
20 ml limoensap
100 ml water
40 ml vlierbloesem
8 basilicumblaadjes
3 el crushed ice
kaneelpoeder

  • test
  • Doe de basilicum en de vlierbloesem in een shaker of confituurpot
  • Kneus de basilicum met een stamper zodat het sap van de basilicum vrij komt
  • Voeg het water, het limoensap en een snuifje kaneel toe
    Tip: Wees er zuinig mee want kaneel overheerst snel
  • Sluit de shaker of confituurpot en schut krachtig
  • Giet het geheel door een zeef in een leuk glas en voeg ijs toe
  • Garneer met een roosje basilicum en een kaneelstokje

 

Cheers!

 

topshot

 

Op zoek naar nog meer lekkere mocktailrecepten?
Check dan zeker www.themocktailclub.com

4 Comments On This Topic

  1. […] Mocktail spécial Tournée Minérale de Cookameal […]

    Reply
  2. Niels Drenth
    on Feb 2nd at 9:36 am

    Leuk recept!

    Ik doe zelf ook geregeld een tijdje even zonder een lekkere cocktail, mocktails kunnen net zo lekker zijn!

    Groet,

    Niels

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 2nd at 11:04 am

      Hoi Niels, leuk om te lezen… bedankt! Ik hoop dat je het receptje zal testen 😉

      Reply

  3. […] Valt dit hapje in de smaak? Probeer dan zeker ook eens deze heerlijke granaatappel bruschetta: […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>