Broccolisoep met pistache

Broccolisoep met pistache

Thuiskomen en gauw even opwarmen bij een tasje soep. Heerlijk na een herfstwandeling of gewoon wanneer je thuis komt van je werk. Ik probeer regelmatig een grote pot soep te maken om vervolgens een paar dagen van te smullen. Vandaag broccolisoep maar dan nét iets anders. Met een subtiele toets van pistachenoten. De combinatie klinkt misschien wat vreemd in de oren… maar probeer het eens, het is een Super Soep!

Broccoli-weetje: Broccoli is niet alleen lekker, het is ook nog eens supergezond! Een vitaminebom vol met vezels en zo goed als geen calorieën. Een extra reden dus om deze soep uit te proberen!

Wat heb je nodig

1 Broccoli
Handjevol ongezouten pistachenoten
1,5 l kippenbouillon
1 teentje look
Olijfolie
Peper & zout

  • test
  • Snij de brocolli in kleine roosjes Tip: De hele brocolli is eetbaar, ook de stam dus. Versnij de stam en voeg hem toe aan de soep.
  • Stoof de brocolli in wat olijfolie
  • Voeg de look toe
  • Strooi een handjevol pistachenoten bij de brocolli
  • Wanneer je de nootjes begint te ruiken mag je de bouillon toevoegen
  • Laat de soep nu ongeveer 15 minuten koken, tot de brocolli helemaal gaar is
  • Pureer nu de soep met je mixer. Tip: hou een stukje broccoli apart om in je soepbord te leggen, serveert extra mooi!
  • Kruid bij met peper en zout naar smaak
  • Serveer met een stronkje broccoli, enkele pitachenoten (als dan niet fijngehakt) en een druppeltje olijfolie

 

Brocollisoep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>