Gele paprikasoep

Gele paprikasoep

Heel wat cookameal-volgers vragen zich af welke keukentoestellen ik allemaal in mijn keukentje heb staan. Wel, eerst en vooral zijn het er veel… En moet ik toegeven dat er al lang niet meer voldoende ruimte is om alles op te bergen. Dringend tijd voor een extra kast, het oogt allemaal wat rommelig nu.. Maar ik weet alles staan/liggen/zitten hoor! Dat volledig terzijde…

Mijn mixer (zie: de mixer die ik het vaakst gebruik voor soep) is een Braun Multiquick 7 en ja hoor, ik ben een super tevreden gebruiker. Het is een heel krachtig ding (750 W) en heeft maar 1 knop voor alle mix-snelheden. Heel erg handig! Hoe harder je drukt, hoe sneller de mixer gaat! Nog leuker zijn alle accessoires, want met deze mixer kan je veel meer dan soep mixen. Ziezo, dat is dus een eerste apparaat dat je kan terugvinden in mijn keukenkast. Wordt vervolgd.

braun-montaje
Maar nu, soep! Deze lekkere paprikasoep krijgt een originele toets door de combinatie met de saffraan, een must try!

gelepaprika2
Voor 4 personen

2 el olijfolie
3 gele paprika’s
2 teentjes look
2 stengels selder
1 ui
15-tal saffraandraadjes
1 l kippenbouillon
1 tl (gerookt) paprikapoeder
Peper en zout
voor de afwerking: room

  • test
  • Spoel de paprika’s en snij ze in grove stukken
  • Snipper de ui
  • Snij de selder in blokjes
  • Verhit de olie en bak de ui samen met de selder glazig
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe
  • Breng aan de kook
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen
  • Kruid eventueel bij met wat extra peper en zout
  • Verdeel de soep over soepkommen
  • Werk af met een scheutje room

 

Laat het smaken!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>