Pastinaak – erwtensoep

Pastinaak – erwtensoep

Pasinaak heeft een unieke affiniteit met erwten. Combineer ze in een heerlijk warme originele wintersoep. Een lekker tasje soep is ook perfect geschikt als ‘binnenkomer’. Serveer dit soepje als amuse in kleine glaasjes. Perfect voor je kerstmenu! Op de foto met een beetje room, krokante pancetta en chips van pastinaak.

3 pastinaken
500 g diepvrieserwten
1 ui
stengel selder
takje verse tijm (gedroogde kan ook)
1.5 l kippenbouillon
peper en zout
scheutje olijfolie

  • test
  • Schild de pastinaken en snij ze in blokjes
  • Spoel de selder schoon en snij de stengel in stukjes
  • Snipper de ui
  • Stoof de pastinaken met de ui gaar in de olijfolie
  • Voeg nu de selder toe
  • Schenk de bouillon bij de groenten en laat een tiental minuten pruttelen
  • Voeg nu de erwten toe aan de soep
  • Kruid met tijm, peper en zout
  • Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken
  • Mix de soep glad met je staafmixer

 

drieopeenrij

Krokante pancetta:
Snij per 2 glaasjes een plakje pancetta in dunne reepjes. Bak ze krokant in hete olijfolie.

Chips van pastinaak:
Schil een patinaak. Schil hem met een mandoline of met je Food Processor in dunne plakjes. Bak de plakjes krokant in hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zout.

 

Trioglaasjes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>