Pastinaaksoep met curry

Pastinaaksoep met curry

Niets leuker dan je tafelgenoten te zien genieten wanneer ze van je nieuwste creatie proeven. Dat was gelukkig ook het geval toen ik dit soepje serveerde. En de tevreden blik werd gevolgd door een grote ‘mmmmmmmmmmmmmmmm’. De soep was dus snel op… en werd enkele dagen nadien gewoon opnieuw gemaakt. Een succes dus,- reden te meer om het recept met jullie te delen. Want ik ben natuurlijk erg benieuwd of ze bij jullie thuis ook zo in de smaak zal vallen.

Een ontzettend simpel receptje met een ontzettend smaakvol resultaat. Bovendien is dit soepje romig… zonder dat er room aan te pas komt!
Wat wil je nog meer?

Pastinaaksoep met curry

Voor 4 personen

1 ui
3 pastinaken
1 l groentebouillon
1 el currypoeder (of meer naar smaak)
olijfolie
peper en zout

Afwerking naar keuze: pastinaakchips*, koriander, broodkorstjes, streepje olijfolie, …

  • test
  • Pel en snipper de uien
  • Schil de pastinaken en snij ze in stukjes
  • Stoof de ui en stukjes pastinaak enkele minuten aan in olijfolie
  • Bestrooi met currypoeder en roerbak kort, tot de curry heerlijk begint te ruiken
  • Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook
  • Laat ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn
  • Mix de soep
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout

Tip: Is de soep nog te dik? Voeg dan extra bouillon toe.

* Pastinaakchips maak je makkelijk zelf. Hoe dan?
Schil een pastinaak en maak fijne plakjes met een rasp of mandoline. Bestrijk de plakjes met olie en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout. Schuif vervolgens 25 minuten in de oven (160°C). Laat de pastinaakchips afkoelen op keukenpapier.

#zondagsekost

Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch? Dit receptje is er een van Naomi… en het is de favoriet van haar vriend. Die zit steevast te glunderen als dit soepje op tafel komt. De liefde van de man gaat dus echt door de maag!

Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!

Geniet er van!

x

Amylia

 

7 Comments On This Topic
  1. nicole orriens
    on Apr 6th at 8:46 am

    Pastinaak is toch zo’n vergeten groente? Wat grappig dat je daar ook soep van kunt maken. Het ziet er lekker uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:49 pm

      Goh, ondertussen is ze denk ik niet meer zoooo vergeten! Moest je het nog niet gestest hebben… een echte aanrader!

      Reply
  2. marjolein
    on Apr 8th at 10:43 pm

    Oh heelrijk. Dol op curry’s toevallig besteld deze week en smul dan ook bij dit recept. Nice!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 9th at 8:39 am

      Super, dan is dit zeker en vast eentje om uit te testen 😉

      Reply
  3. Marie-Lise (Reislustig.be)
    on Apr 9th at 8:31 pm

    Dit ga ik proberen. Ziet er erg lekker uit!

    Reply
  4. esther perfors
    on Apr 11th at 10:07 pm

    Dit lijkt me echt heel lekker. Zo zonde dat we dit soort groenten nog zo weinig gebruiken..

    Reply
  5. Silkeblogs
    on Apr 14th at 11:29 am

    Hm, ik vind pastinaak echt heerlijk! En soep trouwens ook, dus deze komt op mijn lijstje!

    Reply

Leave a Reply to Cook Amyl Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>