- Met soep kan je oneindig variëren
- Soep is perfect om restjes groenten te verwerken.
- Een kom soep tussendoor zorgt ervoor dat je minder gaat snacken.
- Groentesoep (zie: veel verse groenten) is gezond! Het bevat heel wat vitaminen en voedingsvezels.
- Groentesoep bevat weinig vetten en calorieën en is dus goed voor de lijn.
Nu eet ik af en toe wel graag een romige soep… en room bevat natuurlijk wél heel wat calorieën. Daar komt de rijstmelk* als geroepen! Lactosevrij, weinig vetten en het allerbelangrijkste… lekker! Ik gebruikte deze melkvervanger in dit recept dus als alternatief voor room en het resultaat mag er wezen!
Preisoep met rijstmelk
1 ui
2 teentjes look
3 grote preistengels, ongeveer 500g (zonder groen stuk)
3 aardappels, ongeveer 250g
1,5 liter groentenbouillon
250 ml rijstmelk
Sap van ½ limoen
½ tl rozemarijn
½ tl tijm
1 blaadje laurier
Peper en zout
Olijfolie
- Snipper look en ui fijn
- Was de prei grondig en snij in stukken
- Schild de aardappel en snij in blokjes
Stoof ui en look aan in een beetje olijfolie - Voeg na enkele minuten de prei en aardappel toe
- Schenk vervolgens de bouillon bij de groenten
- Voeg de kruiden toe
- Laat de soep nu 30 minuten pruttelen, tot de groenten gaar zijn
- Voeg limoensap en rijstmelk toe
Verwijder het laurierblad en mix de soep vervolgens fijn - Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
Smakelijk!
x
Amylia
* Rijstmelk: Ik gebruikte de rijstmelk “Rice dream”, makkelijk te verkrijgen in de supermarkt.
Tip: Moesten ze deze niet hebben, er is ook een ongezoete rijst-kokos variant… Ook heerlijk!
1 Reactie