Rode linzensoep met gele tomaten

Rode linzensoep met gele tomaten

“Amyliaaaaaaa ik ben een soepboerke hé…?”, aldus mijn trotse neefje van 4 die flink zijn grote bord soep leegslurpte bij zijn laatste bezoek. Geen idee of dat een algemeen gekende term is “soepboerke”… Voor de zekerheid, het is iemand die graag en veel soep eet. Het soepje viel dus in de smaak, oef! Want de kleinste eters zijn vaak ook extra kritisch… en vooral: ze zijn niet verlegen om iets te zeggen als ze het niet lekker vinden, hehe. Maar hé? Eerlijk is eerlijk natuurlijk!

Goed, wat meer over de smaak van deze Rode linzensoep met gele tomaten. Zoals je zal zien in de ingrediëntenlijst zitten er heel wat kruiden in verwerkt. Toch is het een soep die erg zacht is van smaak, een klein beetje zoet zelfs… YUMMIE! Bovendien is 2016 hét jaar van de peulvruchten* en daar sluit dit lekkere gezonde linzensoepje dus perfect bij aan!

Ben jij ook een “soepboerke”? Ik ben benieuwd!

Ingrediënten

2 teentjes look
1 ui
7 wortelen
300 g rode linzen
350 g gepelde gele tomaten (Ik gebruikte Datterini gialli pelati van Elvea)
1,5 l groentebouillon
2 t fijngehakte koriander
1/4 tl kaneel
1/2 tl paprikapoeder
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Werkwijze

  • test
  • Snij de ui en de look fijn
  • Stoof ze enkele minuten aan in een beetje olijfolie
  • Schil de wortelen, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de ui en look
  • Laat een tiental minuutjes zachtjes stoven 
  • Voeg de kruiden toe
  • Spoel de linzen onder koud water
  • Voeg nu de linzen, tomaten en bouillon toe aan de soep
  • Laat 30 minuten sudderen
  • Mix tot een gladde, stevige soep (Vind je ze een beetje te dik? Voeg nog een beetje extra bouillon toe!)Tip: Werk de soep af met enkele blaadjes verse koriander en een schepje griekse yoghurt, you’ll love it!

————————————————————————–

Onder de naam #PulseFeast wordt wereldwijd opgeroepen om het jaar gezond te starten met een maaltijd gebaseerd op peulvruchten. Peulvruchten zijn supergezond: rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en aminozuren! “Een kopje gekookte peulvruchten bevat meer dan de helft van de dagelijks behoefte aan vezels”, verduidelijkt het Belgische Peulvruchten Comité. “Als goedkoop voedsel met een laag vet- en hoog- vezel- en voedingsgehalte, spelen ze een belangrijke rol in de preventie en controle van diabetes en bloedarmoede en dragen ze bovendien bij tot de vermindering van hart- en vaatziekten.” Zin in meer gerechten met lekkere peulvruchten? Probeer dan zeker deze Curry met kikkererwten en spinazie of snack lekker en gezond dankzij deze geroosterde kikkererwten!

ingredients

Dit soepje zou ‘dit soepje’ niet geweest zijn zonder deze ingrediënten:
De lekkere Datterini gialli pelati – gepelde gele tomaten van Elvea
en mijn favoriete Griekse Yoghurt, Oikos van Danone!

4 Comments On This Topic
  1. Marjolein
    on Mar 24th at 8:23 pm

    Ik ben een echt soepboerinneke 😀

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 24th at 8:26 pm

      Zalig! Ik ook

      Reply
  2. Geert
    on Mar 24th at 8:25 pm

    Duidelijke en heerlijke uitleg. Leuke tip ivm de Griekse yoghourt van Danone Uw soepje staat hier eerstdaags op ons menu

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 24th at 8:27 pm

      Zo leuk om te lezen, bedankt mister v slicer 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>