Thaise butternut soep

Thaise butternut soep

Naast het koken en het schrijven ben ik ondertussen ook helemaal verkocht aan foodstyling en foodfotografie. Je zal het hopelijk al gemerkt hebben, de kwaliteit van de foto’s ging er stilletjes aan op vooruit. Voor wie zou twijfelen: Ja, ik maak al mijn foto’s helemaal zelf! – Tenzij ik er mee op sta natuurlijk, dan komt mijn geweldige man even assisteren!

Helemaal aan het begin van Cookameal trok ik mijn foto’s zelfs gewoon met mijn gsm. Nu is dat wel even anders… Wat bleef er hetzelfde? Ik ben nog steeds geen krak in fotobewerking en ik gebruik nog steeds geen rare truukjes. What you see is what you get, alle gerechtjes die ik fotografeer worden (meestal zelfs direct) nadien opgegeten. Alleen denk ik nu veel meer na over welk bordje ik zal gebruiken, welke extra accessoires of ingrediënten een meerwaarde kunnen zijn op de foto en hoe ik het geheel in een mooi kader kan passen. Al doende leert men… En ik heb dan ook nog heel wat te leren. Gelukkig heb ik ook heel veel zin om dat te doen!

Deze lekker Thaise butternut soep was een perfect fotomodel. Een mooi kleurtje en fotogenieke garnering. Ik was heel erg blij met het resultaat en vandaar ook deze inleiding. Nu maar hopen dat jullie kritische blik ook fan is! Niet alleen van de foto natuurlijk… Dit soepje moet je echt proeven!

Thaise butternut soep (4 personen)

 

1 el olijfolie
2 teentjes look
1 kleine ui
1 tl geraspte gember
2 tl rode currypasta
500 ml kippenbouillin
+- 800 g butternut, in blokjes gesneden
1 blik kokosmelk (400 ml)
sap van 1/2 limoen
peper en zout
Graag een beetje extra pit?  + 1/2 tl Srirachasaus
Garnering: Handvol fijngehakte koriander en fijngehakte ongezouten pindanoten
  • test
  • Verwarm de olie in een grote kookpot
  • Stoof de fijngesnipperde ui en look aan
  • Voeg na 3 minuten de currypasta en gember toe en roerbak enkele minuten,
    tot de curry heerlijk begint te geuren
  • Voeg de stukken butternut pompoen toe
  • Giet de bouillon mee in de kookpot
  • Breng aan de kook en zet het deksel op de pot
  • Laat 20 minuten sudderen, tot de butternut helemaal gaar is
  • Mix de soup glad
  • Voeg de kokosmelk toe (bewaar een klein beetje voor de garnering)
    Let op: Vanaf deze stap breng je je soep best niet meer aan de kook!
  • Voeg nu ook het limoensap toe en kruid met peper, zout en Sriracha
  • Serveer dit heerlijke soepje met een schepje kokosroom en werk af met verse koriander en enkele fijngehakte pindanoten
 soep

———————————————————————

De foto was nooit zo mooi geweest zonder het prachtige servies van Serax!
Leuk om weten, deze foto (en ikzelf) stond in het “30 jaar Serax” – magazine, een hele eer!

serax
Meer weten? www.serax.com

———————————————————————

Geïnspireerd op een recept van www.myrecipes.com

10 Comments On This Topic
  1. Ann
    on Sep 30th at 10:46 am

    Dag Amylia,
    Hele mooie foto’s! Ik heb zelf ook een blog, maar qua beeld doe ik voorlopig maar wat :-)
    Groetjes! (ps: ziet er heerlijk uit, dat pompoensoepje!)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 30th at 6:52 pm

      Hoi Ann! Ik doe stiekem ook maar wat hoor, maar ik geniet er enorm van :-) Bedankt om eens een kijkje te nemen op mijn blog, doet me plezier! Ik kom wel eens veggie-inspiratie opdoen bij jou!

      Reply
      • Ann
        on Oct 6th at 1:26 pm

        Tof!!! Altijd welkom! gr

        Reply
  2. Aljosja
    on Nov 6th at 1:03 pm

    Wij hebben dit soepje klaargemaakt voor enkele gasten gisteren, en is met veel enthousiasme onthaald geweest!! Dankjewel coockameal!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 6th at 4:48 pm

      Heel graag gedaan Aljosja. Het doet me heel veel plezier dat ook mijn familie de weg vindt naar mijn blog! Heel fijn!

      Reply
  3. Femke
    on Feb 4th at 6:58 pm

    Dit soepje stond al een tijdje op mijn lijstje om ‘eens klaar te maken’ …
    Today being the day is dat 100% meegevallen.
    Superlekker!!!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 4th at 11:39 pm

      Joepieeeee! Heel leuk om te lezen! En nu maar hopen dat er nog meer cookamealtjes op dat lijstje staan 😉

      Reply
      • marina
        on Oct 12th at 7:01 pm

        Net gemaakt en heeeeel lekker. Was oeps het limoensap vergeten. Succesrecept!

        Reply
        • Cook Amyl
          on Oct 12th at 7:02 pm

          Hoi Marina, doet me heeeeeel veel plezier dat te lezen! Hopelijk maak je in de toekomst nog vaker cookamealtjes klaar 😉 Tot gauw!

          Reply

  4. […] De mutsen en handschoenen zijn officieel terug. Buiten wordt het kouder en binnen maken we het lekker gezellig. Na een werkdag is een dampende kom soep de ideale opwarmer. Verse soep is daarnaast ook erg goed voor je gezondheid. Geen winterdipjes voor ons! Wij gingen op zoek naar 5 redenen waarom verse soep op jouw menu hoort te staan. 1. Verse soep is gemakkelijk te maken en te bewaren Ten eerste is soep een heel makkelijk gerecht, je kan een grote hoeveelheid klaarmaken en daarna porties invriezen. Geen zin om te koken? Warm dan gewoon een portie verse soep op en klaar. Lekker, gezond en goedkoop. Sta je toch liever niet achter die kookpot. Daar hebben wij bij Florette ook een oplossing voor gevonden! Een keukenhulp met de naam ‘soepmaker’ of ‘soepblender’. De soepmaker lijkt op een soort blender, je vult hem met je favoriete groenten, kruiden en water. Daarna gaat dit keukenhulpje soep voor je maken: hakken, koken en mixen. 2. Verse soep en restjes groenten: ideale match Ten tweede kan je gemakkelijk restjes groenten in je soep verwerken en zo gaat niets verloren. Wist je dat: 250 ml soep per dag (gemaakt van 500gr groenten per liter water) ervoor zorgt dat je de helft van de aanbevolen hoeveelheid (300gr) groenten per dag en één zesde van de aanbevolen hoeveelheid (1,5l) vocht op hebt? 3. Verse soep is arm aan calorieën Daarnaast is soep hoofdzakelijk gemaakt van groenten en water dus erg caloriearm, tenzij je extra calorierijke ingrediënten toevoegt zoals vette bouillon, boter, volle room, aardappelen, … Om je soep mager te houden gebruik je best magere room, ook zijn knolselder, pompoen en courgettes goede caloriearme substituten voor aardappelen. Bijgevolg kan je zonder schuldgevoel genieten van enkele kommetjes soep, zolang je calorierijke ingrediënten tot een minimum beperkt. 4. Verse soep bevat veel vezels, vitaminen en mineralen Verder is vers gemaakte soep een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. Hoe minder je de soep mixt des te meer vezels ze bevat. Die vezels zorgen er ook voor dat je een verzadigd gevoel hebt na het eten van een kom soep. Zeef je jouw soep dan zal ze natuurlijk veel minder dik en vullend zijn dan niet-gezeefde soep. Ook zitten groenten bomvol vitamines en mineralen; sommige stoffen verdampen dan wel tijdens het koken, andere, zoals lycopeen (anti-oxidant), worden net beter opgenomen door het kookproces. 5. In verse soep kan je je creativiteit kwijt Ten laatste wordt soep nooit saai of eentonig. Je kan immers ontelbaarveel verschillende soorten soep maken. Weinig inspiratie? Wij geven enkele lekker receptjes mee die zeker het proberen waard zijn. Pastinaaksoep met gember en chorizo Klassieke tomatensoep met kaasbrood Soep van zoete aardappel Bloemkoolsoep Geroosterde paprikasoep Thaise butternut-soep […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>