Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelen zijn ondertussen een goed ingeburgerd ingrediënt. En net zoals de gewone aardappel is het een super veelzijdig ingrediënt, je kan er echt zo ontzettend veel verschillende dingen mee klaarmaken! Ik eet ze het liefst als wedges of frietjes, krokant gebakken. Of in een salade, en dan zowel warm als koud. Maar de hubby die moet er niet zo veel van weten… Jammer, geen zoete aardappelfan. Maar dat was buiten dit lekkere soepje gerekend…

Toen ik hem deze romige soep voorschotelde was zijn reactie echt super positief. Zo positief zelfs dat ik de dag nadien gewoon nog een grote pot klaarmaakte. Yes, altijd leuk als een nieuw gerechtje een schot in de roos is! #deliefdevandemangaatdoordemaag

Wie gaat dit soepje thuis ook uitproberen?

Zoete aardappelsoep

2 uien
3 tenen look
1 grote zoete aardappel
2 wortelen
1 rode paprika
½ tl cayennepeper
1 tl kurkuma
1,2 l Kippenbouillon (of groentenbouillon)
100 ml kokosmelk
2 el olijfolie 

  • test
  • Pel en snipper ui en de look
  • Schil de zoete aardappel, paprika en wortelen
  • Snij de groenten in blokjes
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin ui en look
  • Voeg de groenten toe en laat ze op een matig vuur ongeveer 8 minuten stoven, roer af en toe om
  • Kruid met kurkuma en cayennepeper
  • Giet de bouillon bij de groenten en breng zachtjes aan de kook
  • Laat ongeveer 20 minuten pruttelen
  • Mix de soep glad
  • Voeg de kokosmelk toe en roer om
  • Proef en kruid eventueel bij

 

#zondagsekost

Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch? Dit receptje is er een van Carlos! Carlos is een echte soepfanaat. Met dit recept scoorde hij al goede punten bij familie en vrienden. Helemaal terecht!

Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!

x

Amylia

7 Comments On This Topic
  1. tamara
    on Mar 27th at 9:47 am

    Het ziet er heerlijk uit ik heb nog 2 zakken zoete aardappels liggen dus misschien dit ermee kan maken.

    Reply
  2. Mieke | mieksmind
    on Apr 1st at 1:00 pm

    dit ziet er zeker lekker uit, die ga ik eens maken

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 6th at 7:50 pm

      doen doen doen!

      Reply
  3. Sietske
    on Apr 7th at 8:16 am

    Lijkt me lekker. Maar een paprika schillen? Hoe doe ik dat?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 7th at 2:13 pm

      Gewoon met een dunschiller, zoals je een aardappel zou schillen? Kan ook met schil hoor, maar veel mensen verteren de schil van paprika niet zo goed!

      Reply
  4. Linda
    on Apr 10th at 8:35 am

    Zoete aardappel zijn we hier gek op, maar ik heb er nog nooit soep mee gemaakt. Dat gaan we dus snel een keer uitproberen.

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 16th at 12:54 pm

      DOEN! En laat me zeker weten hoe de soep gesmaakt heeft!

      Reply

Leave a Reply to Linda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>