Testameal: Foodbag, (n)iets voor mij?

Testameal: Foodbag, (n)iets voor mij?

“Niets voor mij” was steeds mijn antwoord op de vraag of ik al eens een maaltijdbox geprobeerd had. Maar je kan er niet omheen, deze boxen zijn hotter dan hot. Toeval of niet kreeg ik enkele weken geleden een mailtje om een van de spelers op deze markt, foodbag, uit te testen. Iets voor mij?

Hun nieuwste foodbag “plat du jour” is gericht op gezinnen met jonge kinderen. Mijn nieuwsgierigheid nam de bovenhand. Nee, wij hebben nog geen kleine DnA’tjes (zie: Dimitri & Amylia) rondlopen maar heel wat mensen in onze vriendenkring én ook onder mijn lezers wel. En als er een nu 2 barrières zijn die altijd naar boven komen wanneer het over koken tijdens de workweek gaat dan zijn dat: geen inspiratie en te weinig tijd. En het is net daar dat foodbag een oplossing wil bieden.

Geen inspiratie

Maandag spaghettidag, dinsdag puree, woensdag frietjes, donderdag rijst en vrijdag vis. Bij heel veel gezinnen loopt de werkweek gelijk met een vaste menu. Makkelijk, kindvriendelijk, snel en … Af en toe een beetje saai, toch? “Plat du jour” wil daar verandering in brengen. Drie lekkere klassiekers met een twist én een vierde optioneel gerecht “busy day”.

Geen tijd 

Geen tijd om nieuwe dingen te proberen? Geen tijd om nog naar de winkel te lopen voor dat ene ingrediënt dat je net niet in huis hebt? Foodbag zorgt dat je geen excuus meer hebt! Drie dagen een lekkere simpele maaltijd met een originele twist en een cheatmeal, een “busy day”- oplossing. Omdat er altijd wel een dag in de week is waarop je moet puzzelen om alles rond te krijgen (zie: overwerken, muziekschool, voetbal en toetsenweek) kan je een extra gerecht bestellen bij je foodbag. Dit “busy day” gerecht is kant en klaar, vers klaargemaakt door een foodbag-chef. Handig!

Mijn ervaring

Een goede ervaring begint al bij je bestelling. De website van foodbag is duidelijk en beknopt. Ook het systeem van levering en bestelling vond ik vlot: enkele dagen voor de levering een bevestiging en een tijdsindicatie, daags voordien een sms met een quasi exact leveringstijdstip. Bij deze ook bedankt aan onze lieve buurman die deze doos vol verse producten voor ons in ontvangst nam!

De producten in de doos waren allemaal mooi van kwaliteit en vers. Een andere aangename verrassing was de verpakking van de verschillende ingrediënten, of beter gezegd het ontbreken er van. Enkel het vlees en de kruiden werden apart verpakt. Er is dus gedacht aan het milieu, top!

 

collage1

Onze foodbag – weekmenu:

Varkenskotelet met geroosterde bloemkool en gekruide aardappelen
Tomaat farci van kippengehakt met geraspte courgette en puree 
Quiche met geitenkaas, prei, champignons & een fris komkommerslaatje
Artisanale penne met spinazie-roomsaus van de chef

collage2

 

Voor mij viel die laatste het minst in de smaak… Een beetje te zout en wel erg veel kaas. Goh ja, kant en klaar zal nooit helemaal mijn ding zijn. Maar hé, smaken verschillen! Mijn absolute favoriet deze week was de tomaat farci. Voor mij ook het perfecte van een originele ” plat du jour”. Een klassieker met een twist, klaar in een mum van tijd! En om jullie alvast in de sfeer te brengen deel ik met plezier dit lekkere foodbag recept.

Recept Tomaat Farci

(N)iets voor mij?

Het is algemeen geweten: ik kook graag, experimenteer graag in de keuken en heb zelden gesprek aan inspiratie. Niet helemaal iets voor mij dus.

Leuk, lekker, makkelijk en inspirerend. En misschien dus wel iets voor jou! Ik ben alvast enthousiast over deze nieuwe “plat du jour” foodbag speciaal voor gezinnen met jonge kinderen!

Toch nog even dit: als je de foodbag test…
Dan maak je tijdens het weekend toch wel cookamealtjes zeker? 😉

 

Meer info, prijzen en bestellen:LA09e_wp

——————————————————————————————
Testameal: Mijn eerlijke mening over producten!

 

1 Comment On This Topic

  1. […] Testameal: Foodbag, (n)iets voor mij? […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>