Testameal: Moulinex cuisine companion

Testameal: Moulinex cuisine companion

Als kookliefhebber durf ik gerust toegeven dat mijn kasten vol staan met kookboeken, mooie borden, bijzondere kruiden en natuurlijk keukenapparaten. We kochten onlangs zelfs een nieuw keukeiland voor extra berg- en werkruimte. Maar daarover later meer! Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over een keukenmachine die ik twee weken lang mocht uittesten: de Moulinex Cuisine Companion.

Deze machine kan heel héél veel (zie: Koken, hakken, kneden, stomen, pureren, stoven, stomen,…) Met als gevolg dat ze ook heel wat opties, standen en programma’s heeft. Zo maar even uitpakken en gebruiken zit er daardoor niet in… Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken. De keukenhulp is voorzien van een erg handig kookboek met daarin 300 verschillende recepten, zo leer je al gauw hoe alle opties te gebruiken en kan je ook al gauw zelf recepten samenstellen!

soep asperge

Het eerste recept dat ik klaarmaakte was een simpele soep. De Moulinex cuisine companion heeft hiervoor 2 programma’s: soep met stukjes groenten of een creme. Na een kleine zoektocht in mijn koelkast koos ik ervoor om een aspergecreme te maken. (Yes, dat waren voor mij de laatste asperges van het seizoen!) Alles in de pot, soepprogramma P1 starten en hop, de keukenmachine start de bereiding. Na afloop van het programma moest ik enkel nog en beetje room toevoegen en snel even mixen op snelheid 11 voor een superlekker soepresultaat. Test 1: geslaagd!

rijstpap

Test 2: een bijzondere rijstpap. Gewone bereiding maar met toevoeging van Mahaleb (meer info over dit bijzondere kruid kan je terugvinden bij het recept: klik hier) Deze bereiding ging iets moeizamer… Het resultaat was perfect, maar de rijst garen duurde iets langer dan voorzien op de verpakking van de dessertrijst. Dat maakte mij een beetje ongerust – koos ik wel het juiste programma? juiste snelheid – en dus heb ik de ganse tijd naar de pot staan staren, veel tijdbesparing was er deze keer dus niet. Machine aan, paar minuten koken en mengen, machine uit, proeven of de rijst gaar is,… Belangrijkste is: de rijst was een kwartiertje later dan voorzien wel gaar én lekker. Het is dus kwestie van een beetje oefenen.

Het volledige recept van dit experiment kan je nalezen via deze link, en uiteraard staat er ook een bereiding bij voor de keukenprinsessen (en prinsen!) die deze keukenmachine (nog) niet hebben.

Ik mocht deze keukenmachine 2 weken testen, net in een drukke periode. De levering verliep een beetje moeizaam en dus hoopte ik stiekem dat de ophaling ook een beetje ging mislopen. Stout hé? Maar zo had ik nog wat verder kunnen testen en proeven natuurlijk! Jammer maar helaas werd mijn keukenmaatje stipt op tijd afgehaald.

moulinex-cuisine-companion

Zou ik de machine aankopen? Momenteel niet… Maar dat ligt dan stiekem gewoon aan mij. Mijn kasten zijn ten eerste al goed gevuld en ten tweede roer ik zo graag in mijn potten. Tussendoor eens proeven, beetje extra kruiden en dan nog eens proeven, I love it!

Zou ik de machine aanraden? Ja. Deze keukenmachine is een ideale ‘companion’ voor mensen die ’s avonds liever wat tijd winnen dan in de potten te staan roeren. Maar ook voor mama’s die hun handen vol hebben met hun kroost en die liefst zonder uren koken een lekkere verse maaltijd op tafel willen toveren. En natuurlijk ook voor iedereen die graag kookt en nieuwe dingen uittest. Meer informatie kan terugvinden op de website van Moulinex.

———–

ps: Ik krijg heel wat vragen over welke keukenmachines ik gebruik en wat mijn favoriete apparaten en keukenhulpjes zijn. Nog even geduld. De keuken krijgt gauw nog een likje verf en dan neem ik jullie even mee naar mijn kleine paradijs!

5 Comments On This Topic

 1. […] Testameal: Moulinex cuisine companion […]

  Reply
 2. Monica
  on Jul 14th at 10:51 am

  Die zou ik graag eens testen.

  Reply
  • Cook Amyl
   on Jul 14th at 7:31 pm

   Zeker doen!

   Reply
 3. Els
  on Mar 15th at 10:30 pm

  Ik heb zonet een Nederlandstalige facebook-groep opgericht: ‘Cuisine Companion – Recepten en ideeën’ dus aan alle companion-eigenaars: welkom!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Mar 16th at 7:29 am

   Heel tof, ik kom een kijkje nemen!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>