Florida for foodies

Florida for foodies

————————— Check de #teamdna in Florida – Vlog! —————————

 

Wanneer we op vakantie gaan ben ik op vlak van foodie-adresjes een echte freak. Ik pluis lokale blogs uit, contacteer foodbloggers, foodies en zelfs chefs uit de omgeving en maak op basis van alle verzamelde info een lijstje met lekkere adresjes per locatie/buurt.

Tijdens met zoektocht naar adresjes voor Miami kwam ik in contact met chef Aaron Brooks. Niet alleen bezorgde hij ons een verrukkelijke avond in zijn restaurant EDGE (Four Seasons hotel) maar hij stuurde mij ook een lijst met zijn favoriete adresjes…. En of die adresjes de moeite waren! Zijn favoriete adresjes en de onze vind je terug in deze handige PDF ‘Florida for foodies’ , een ‘must-print’ voor wie een trip naar Miami, the keys of een road trip doorheen Florida op de planning heeft staan.

pdf_icon

 

Drie toppers in de kijker:

Edge – Steak and bar

Edge – Four Seasons Hotel Miami – 1435 Brickell Avenue
Dit mooie restaurant omschrijft zichzelf als ‘steak and bar’, maar is zo veel meer! Wij hadden er een echte topavond en aten er oesters met chorizo en tomaten, gegrilde pulpo, heerlijke risotto van wortel met traag gegaard lam en granaatappel, waygu beef en een heerlijk dessert aan een van de buiten haarden op het dessert. De chef vertelde ons dat zijn kaart in de komende maanden lichtjes aangepast zal worden naar een ‘sharing’ menu, meerdere kleine gerechten om te delen. Mag ik alvast reserveren?

edge-2

Macchialina

Macchialina – 820 Alton Road in Miami Beach
Heerlijke Italiaanse keuken, in een Amerikaans decor (zie: donker, vrij luide muziek en ze toonden baseball op de televisie naast de bar). Een super tip: een kaart die kiezen moeilijk maakt, prijzen die heel schappelijk zijn én alles behalve toeristisch. helemaal mijn ding dus! Toppers van de avond waren de lasagne met slowcooked beef, verse pasta vongole en de bijzondere tiramisu (zie: chocolade in de mascarpone en afgewerkt met een granité van espresso).

macchialina


Yzzi’s Fish & Oyster

Yzzi’s – 23 Washington Ave, Miami Beach
Beroemd en berucht om zijn Lobster roll met wafelfrietjes en oesters. Hier kan je echt héél lekker eten! Een jong enthousiast team zorgt voor een leuke sfeer in het restaurant. Een adresje om te onthouden!

yzzi's

 

Natuurlijk zijn we heel benieuwd
wat je van deze foodie tips
én onze eerste #dna – movie vindt!

 

Laat het weten via de comments, via social media, …
en volg ook zeker het Cookameal-youtube kanaal
want deze video is zeker en vast niet de laatste!

 

Groetjes,
#teamdna aka Dimitri & Amylia

 

 

2 Comments On This Topic

  1. […] Florida for foodies […]

    Reply
  2. Christophe
    on Mar 18th at 12:35 pm

    Onze ervaring in Florida als we culinair gaan eten is dat je toch veel betaalt voor wat je krijgt. Maar die lobster rolls gaan we toch eens testen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>