Uit eten: Brasserie Il Capriani

Uit eten: Brasserie Il Capriani

Fridaynight datenight is een fenomeen dat bij ons heel zelden voorvalt. Aandachtige volgers die wisten al dat mijn man en ik allebei altijd lekker druk bezig zijn. Tijdens de week, maar ook tijdens het weekend (zo is dat, met een topdj in huis!). Maar vorig weekend was het nog eens van dat, een avondje vrij. Gewoon lekker onder ons tweetjes. Het ideale moment om een adresje te testen in Antwerpen.

We fietsten richting het MAS (Museum aan de stroom) aan het Bonapartedok in Antwerpen. Een gezellige locatie waar ondertussen heel wat restaurants en cafeetjes hun thuis vonden. Il Capriani heeft een licht en gezellig interieur met zowel ruimte voor een tête a tête als voor grotere groepen. Leuk detail: op elke tafel staan twee flessen olijfolie (extra vierge en al peperoni) in een “Il Capriani” branding. Knap!

resto

Naast de erg uitgebreide kaart kwam de ober ons aan tafel de suggesties voorstellen. Klonk allemaal goed… Maar het waren er zo veel, dat ik aan het einde niet meer wist wat er nu allemaal voor lekkers verteld werd. Misschien een leuke tip voor het team: maak een suggestiebord/kaart, veel handiger… zowel voor jullie als de klanten!

Ik liet de chef voor mij beslissen en werd aangenaam verrast! Ik ging van start met een carpaccio van zwaardvis met appeltjes en een frisse dressing en mijn man voor een portie gefrituurde calamaris en scampi. Een goede start! Ook de hoofdgerechten waren lekker en wat een mooie (zie ruime) porties. Ik koos voor zalm met pesto en kreeg, als nota bene erg grote eter, mijn bord niet leeg! Na een kleine pauze genoten we nog van een dessertje en een limoncello (ik bedoel twee). Een avondje uit zoals het hoort: yummie eten, lekker wijntje en het beste gezelschap! 

eten

Il Capriani omschrijft zichzelf als een Italiaanse brasserie en dat lijkt mij de ideale omschrijving. Lekker Italiaans eten zonder poespas aan een eerlijke prijs op een leuke locatie! Wij komen nog terug!
www.capriani.be

Tip: deze zomer kan je op twee extra locaties genieten van een beetje Italië in Antwerpen:

  • test
  •  Op een mooie zonnige avond kies je deze zomer voor de tijdelijke locatie op Bocadero. (Waagnatie Antwerpen) Het mooie uitzicht krijg je er dan gratis bij! Tip: Mooi weer? Reserveren maar!
    Alle info op www.bocadero.be

 

  • Het gebouw van de beroemde /beruchte nachtclub Zillion in Antwerpen maakt na de zomer plaats voor een hotel. Maar tot het zo ver is tovert het team van Capriani de locatie om tot een originele pop-up: “the lobby”. Hier zal je vanaf 3 juni 7/7  terecht kunnen voor een hapje, een drankje en nog veel meer!
    #tobecontinued

 

——————————————————————————————
Uit eten: Mijn eerlijke over restaurantbezoeken in België en omstreken.
Bezocht je zelf een van deze restaurants? Dan hoor ik het graag!
Bedankt Il Capriani voor de fijne uitndodiging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>