Uit eten: Bar Burbure

Eerst en vooral zou deze onder de categorie ‘uit drinken’ moeten vallen, maar die heb ik dus (nog) niet. haha! Nu, een volledig artikel schrijven over Bar Burbure, een recent geopende cocktailbar in Antwerpen is niet zo simpel. Vooral omdat ik in een zin zou kunnen zeggen wat ik er van vond, in een woord zelfs als het moet. ‘Indrukwekkend’, voila.

De eerste indruk

De bar is eerst en vooal goed gelegen: aan de Vlaamse kaai in Antwerpen, op de hoek met de Burburestraat. Dat wil zeggen: overal dicht bij (zie: autostrade, centrum, …) en parking voor de deur. Verder is ook het kader on point. Vooraan een groot terras, met gezellige verlichting. Binnen redelijk klein, gezellig druk en vooral erg sfeervol. Perfect voor zowel een cocktail met vrienden als een gezellige tête-à-tête met je lief. Dimitri en ik namen plaats aan de bar en dat bleek een goede keuze. Een uitstekend zicht op alle bereidingen én een knappe man naast mij. Wat wil je nog meer? Een cocktail, uiteraard!

De tweede indruk

Meestal laat ik, wanneer ik een nieuw adresje uittest, de chef een suggestie doen. En dus was dat hier niet anders. Na enkele praktische vragen te stellen, à la: “zoet of bitter?”, ging de barman aan de slag. De cocktails werden met zorg klaargemaakt en afgewerkt met een tikkeltje showgehalte. Kijk even mee in het filmpje bovenaan of geniet van de foto’s van al het lekkers dat we dronken!

collage1

Bar Burbure… INDRUKwekkend

De cocktails waren echt overheerlijk. Daarbovenop zorgden de knappe presentatie van de cocktails en de gezellige sfeer in de bar mee voor een indrukwekkende totaalbeleving. Nieuw favorietje er bij in Antwerpen? Check!

 

——————————————————————————————
Uit eten: Mijn eerlijke over restaurantbezoeken en natuurlijk ook “barbezoeken” in België en omstreken.
Bezocht je zelf een van deze restaurants? Dan hoor ik het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>