Uit eten: Bia Mara

Uit eten: Bia Mara

Verse en gezonde(re) fastfood is hipper dan hip. Het begon enkele jaren met burgers en ging ondertussen ook over naar hot dogs aka ‘haute dogs’. Goed nieuws: Nu eet je dus ook heerlijk verse fish & chips! Snel, met dagverse ingrediënten, lekker en betaalbaar… Let’s have a look!

Bia Mara

entreebiamara

Samen met mijn man ging ik voor jullie Bia Mara in Antwerpen uittesten. Deze trendy fast foodtent verschuilt zich in een klein straatje tussen de kathedraal en de Grote Markt. Voor de ladies: dat wil dus zeggen op wandelafstand van alle leuke winkeltjes, en dus ideaal voor tijdens of na een shopping tripje in ‘t stad! We begonnen ons diner buiten… Maar de buienrader voorspelde niet veel goeds en al gauw zaten we weer binnen. (Jahhhh, het Belgische weer!)

De kaart is uitgebreider dan ik dacht. Afhankelijk van het aanbod verse vis van het moment stellen de chefs de gerechten samen.  Gault Millau omschrijft het perfect: ‘de moderne en ecologisch verantwoorde variant van de traditionele fish & chips.’ En naast fish & chips valt er nog heel wat lekkers te bestellen. gefrituurde inktvis, sardientjes, erwtenpuree en frisse koolsla zijn alvast enkele van de yummie bijgerechtjes. Alles zag er zo waanzinnig uit… en dus was het letterlijk ‘kiezen of delen’. En rarara het werd delen. Na een kwartiertje stond onze tafel overvol lekkers! Fish & chips natuurlijk, twee verschillende soorten, en zowat alle bijgerechten die op de kaart staan. Nét iets te veel, zo bleek al snel. Maar oh zo lekker!

 

fishchips

Ook honger gekregen?

Bia Mara Antwerpen
Maalderijstraat 1
2000 Antwerpen

Voor alle andere vestigingen (jahaaa, er is er meer dan één!) en een blik op de kaart: www.biamara.com

x

Amylia

amyliakebiamara

 

——————————————————————————————
Uit eten: Mijn eerlijke over restaurantbezoeken in België en omstreken.
Bezocht je zelf een van deze restaurants? Dan hoor ik het graag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>