Uit eten: Spaans dak

Uit eten: Spaans dak

Een tijdje geleden gingen we met vrienden lunchen in het Spaans Dak in Oud-Heverlee. Toegegeven? Ik had er nog nooit van gehoord… Maar na onze lekkere en gezellige lunch ga ik dit restaurant niet meer snel vergeten!

Spaans Dak is een echt familierestaurant. Chef Michel Uyttendaele staat samen met zoon Jonathan in de keuken terwijl zijn tweede zoon Kristof de gasten verwelkomt en verder ook zorgt voor passende (en verrassende) wijnen. Het is het restaurant van een ambitieuze familie. Dat merk je op je bord en zeker ook wanneer je met een van de uitbaters praat.

Ambitieus

 

Wij maakten kennis met de keuken van Spaans Dak dankzij de fijne lunchmenu. Aan een eerlijke prijs (driegangen menu vanaf 40 euro) geniet je van een ambitieus menu! Heerlijke gerechten, zowel klassiekers met een twist als vernieuwende gerechten, stuk voor stuk knap gepresenteerd.

collage1

Onze middag startte met een glaasje cava en verschillende fijne hapjes. Heerlijk was de brandade van kabeljauw met een espuma van bisque en ook het pompoensoepje met opgewerkte panko.

We waren met vrienden op stap en kozen per koppel één keer de vis-en één keer de vleesmenu. (FYI, veggie kan natuurlijk ook!) De voorgerechten volgden al snel: carpaccio van hert met tartaar van haas en een brioche met kwartel. Wauw, vooral de carpaccio van hert was waanzinnig lekker. Het visgerecht bestond uit coquilles met octopus, een zoet soepje van tomaat en aardbei, afgewerkt met balsamico. Voor mij nét iets te veel smaken bij elkaar.

Verder aten we ook wilde eend met gewokte groenten, paksoi en schuim van sesam. Nu moet ik zeggen, geen van mijn tafelgenoten is ‘wild van eend’ en toch was iedereen unaniem: dit was een overheerlijk gerecht. Een ander pareltje was de truffelrisotto met rode biet, schuim van gruyère en spaghetti van koolrabi. Ook de heek met mousseline van aardpeer en jeneverbessensaus was top. Kortom, iedereen meer dan tevreden!

Een goed restaurant herken je vaak (vind ik althans) aan de klassiekers. Mijn echtgenoot eet geen fruit en kreeg daarom ter vervanging, van een overigens heerlijk mango dessert, een dame blache. En niet zo maar een. Heerlijk vers roomijs, de perfecte chocoladesaus, lekkere toppings en verse slagroom as it should be.

 

collage3

 

Als kers op de taart is dit restaurant ook nog eens geweldig gelegen. Enkele kilometers van Leuven centrum, aan de rand van het Meerdaalwoud, tussen de vijvers van het recreatiedomein “Zoet Water”. Prachtig. Ideaal om voor of na het eten nog een mooie wandeling te maken!  Een van mijn enige bemerkingen was dan ook dat er in het restaurant niet echt een connectie is met de prachtige natuur …. en daar kwam weer de ambitie van de uitbaters naar boven! Er staan heel wat veranderingen en opfrissingen op til die de zaal extra zullen integreren in de mooie bosrijke omgeving.

Leuke anekdote

 

En toen ik achteraf enthousiast vertelde over onze lekkere lunch in het Spaans Dak vertelde mijn mamie dat haar eerste date met mijn papie aan het Zoete water was! Het was de eerste van vele dates, een mooi huwelijk, veel kinderen en heel veel mooie jaren samen. Mam, zullen we eens samen gaan? ♥

 

collagebos

buidling-1

Spaans Dak
www.spaansdak.be
Maurits Noëstraat 2
3050 Oud-Heverlee

 

——————————————————————————————
Uit eten: Mijn eerlijke over restaurantbezoeken in België en omstreken.
Bezocht je zelf een van deze restaurants? Dan hoor ik het graag!
Bedankt Spaans Dak om mij uit te nodigen jullie restaurant te komen ontekken! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>