#cookamealkeuken – een moeilijk momentje

#cookamealkeuken – een moeilijk momentje

En toen plots in het midden van de verbouwingen kwam ik mezelf tegen. Na enkele lange dagen en korte nachten werd  ik op een nacht slapeloos wakker. Ik lag uren te piekeren over deze grote investering. Te twijfelen over de keuzes die we maakten voor de keuken, over de blog en over mezelf. Ik begon te berekenen hoe lang ik zou moeten werken om alles terug te verdienen. In mijn hoofd maakte ik een lijstje met redenen waarom die nieuwe keuken toch echt wel een goede keuze was… Een beetje een verantwoording afleggen aan mezelf ofzo. Gek toch hé, hoe je jarenlang naar iets kan uitkijken en toe werken, en hoe dan je geweten plots even wat verwarring komt scheppen.

Gelukkig is er steeds mijn ongelooflijke wederhelft die op zo’n momenten nog maar eens aantoont waarom hij en ik een perfect team zijn. Die me dan zelfverzekerd zegt dat we hard genoeg werken om ook te genieten, dat ik zo vaak in de keuken sta en er veel plezier van ga hebben… Dat ik me geen zorgen moet maken. (En dat ik gewoon moet beloven dat ik vaak pannenkoeken voor hem zal bakken als ontbijt.)

En dan mijn lieve vriendinnen die me altijd op de juiste momenten een berichtje lijken te sturen. Die het wel doorhebben dat ik het even moeilijk heb hoewel ik dat liever niet wil tonen.

Op zo’n momenten ben ik ook echt oprecht blij met een topteam in huis. Met een aannemer te hebben die me om 8u belt en zegt “Amylia, ik heb je al twee dagen niet meer gehoord. Ofwel loopt alles helemaal perfect… en anders is er iets”. Die dan hoort dat het mijn dag niet is en me met een keukenmopje aan het lachen maakt. (Thanks Jan van Facilitus) En met onze keuze voor een keukenbouwer die alles zelf doet. Want ja hoor, in elk renovatie project loopt er wel eens niet zoals gepland. Maar ik kan je verzekeren dat het meer dan geweldig is om, na een zoveelste vraag over een detail of onduidelijkheid – zo’n technisch plan is voor mij bijvoorbeeld echt Chinees- , een mail te krijgen van je keukenbouwer die zegt “vertrouw me maar, alles komt helemaal goed”. (Bedankt Bart van Dekeyzer keukenarchitectuur)

Gelukkig besef ik wel dat we echt héél veel plezier gaan hebben van de nieuwe keuken en leefruimte. Want ja hoor, het begint te korten. De vloer zit er in  en de keuken werd geleverd. Nog installeren, verven en details afwerken. En dan genieten! Het gaat mooi worden… nog even aftellen. 

levering keuken

x

Amylia

19 Comments On This Topic
 1. Natalie
  on Nov 2nd at 10:39 am

  Verbouwingen en aankopen kunnen zo stresserend zijn! Ik heb zooo lang wakker gelegen toen ik alleen iets kocht, of ik het wel zou kunnen, of ik wel zou rondkomen op het eind van de maand. Het is lastig, maar tot nu toe lukt het! Toch wel fier in the end! Komt allemaal goed!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 2nd at 12:06 pm

   terecht fier op jezelf Natalie!

   Reply
 2. Amy
  on Nov 2nd at 11:51 am

  Verbouwen is echt zo’n stressvolle periode waarop er gelijk zoveel op je afkomt. Ik ben er zeker van dat het eindresultaat het helemaal waard zal zijn!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 2nd at 12:06 pm

   Thanks Amy!

   Reply
 3. Priscilla
  on Nov 2nd at 12:39 pm

  Oh ik vind verbouwen zelf ook altijd zo stressvol en kan ook altijd twijfelen of het wel een goed idee was. Het eindresultaat is het vast allemaal waard :)

  Reply
 4. mieke | mieksmind
  on Nov 2nd at 12:59 pm

  verbouwen lijkt me wel stressvol, gelukkig zelf nog niet meegemaakt maar het eindresultaat is het meestal 100% waard

  Reply
 5. nicole orriens
  on Nov 2nd at 1:45 pm

  ‘s Nachts lijkt alles vaak veel erger vind ik altijd. Ik kan ‘s nachts ook erg aan het piekeren raken. Heel vervelend. Verbouwen is ook een gedoe!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 2nd at 2:31 pm

   Ik tel af! :-)

   Reply
 6. Ilse Flower
  on Nov 2nd at 2:18 pm

  Oh Amylia, ik snap dat je piekert en vind het mooi dat je hierover schrijft. Je zal zo blij zijn wanneer het af is! Dan kun je met volle teugen genieten! Ik ben heel blij voor jou dat je zo’n top man hebt die jou dan terug het vertrouwen geeft.

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 2nd at 2:31 pm

   Oh bedankt voor de lieve reactie Ilse!

   Reply
 7. Tess
  on Nov 2nd at 2:37 pm

  Meid toch,

  Daar kan ik me sowieso in vinden! Afgelopen maandag gingen de laatste centjes van onze spaarrekening richting notaris bij de ondertekening van de akte van ons nieuwe huis.
  Ook dat maakte mij helemaal rusteloos…
  Maar dan heb ik net zo’n ongelooflijke echtgenoot die zegt: Lief, je krijgt een prachtkeuken, een prachthuis en wij gaan samen een nog prachtiger leven tegemoet.
  En dat klopt he: Geld maakt enkel gelukkig als je er de dingen mee doet die je gelukkig maken.
  Dus: geniet met volle teugen van die (bijna opgebouwde) nieuwe keuken die alleen maar een toevoeging kan zijn aan jouw mooie leven. Enjoy!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 2nd at 2:51 pm

   Wat zijn wij toch ongelooflijke gelukzakjes hé! Bedankt voor je fijne reactie (en om mijn blog na al die jaren nog steeds te volgen), je bent een schat!

   Reply
 8. Sarah
  on Nov 2nd at 3:25 pm

  Je moet nergens van wakker liggen, Amylia! Je werkt inderdaad hard genoeg om te mogen genieten en genieten zal je zeker en vast! Ik kan al niet wachten wat voor lekkers je in je nieuwe keuken weer gaat boven toveren <3
  x Sarah

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 2nd at 4:22 pm

   Lieve Sarah, wauw… bedankt voor je lieve reactie! Wie weet staan we hier binnenkort wel eens samen te bakken?

   Reply
 9. Dhini
  on Nov 2nd at 6:31 pm

  Oh..verbouwen lijkt echt stressvol maar als klaar is het wel heerlijk. Ik ben benieuwd naar eindresultaat

  Reply
 10. Bianca
  on Nov 3rd at 9:48 am

  Nog eventjes geduld hebben, ik wens je veel succes hopelijk is het klussen enz snel voorbij x

  Reply
 11. Layla
  on Nov 3rd at 11:27 pm

  Verbouwen en verhuizen. Dit geeft enorm veel stress. Ik weet er alles van want ik heb het allebei gehad. Succes

  Reply
 12. Judith
  on Nov 4th at 9:24 am

  Heel herkenbaar dat je in de nacht in eens in de stress schiet. Gaat alles malen

  Reply
  • Cook Amyl
   on Nov 8th at 11:41 pm

   effectief, gelukkig i het nu bijna achter de rug!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>