#cookamealkeuken: vloer kiezen

#cookamealkeuken: vloer kiezen

Voor de #cookamealkeuken moeten er zo veel keuzes gemaakt worden dat we soms door het bos de bomen niet meer zien. Zo was het dringend tijd om een vloer te kiezen voor de nieuwe open ruimte die we creëerden. Living, eetkamer en keuken in een ruimte en dus op zoek naar één vloer. Want een vloer over de ganse ruimte doet je ruimte groter lijken, het schept een rustgevend gevoel en wij vinden het bovendien ook mooier.

Na het vergelijken van de voordelen van tegels, houtlook-tegels, parket, laminaat, kurk en vinyl hadden we een voorkeur voor laminaat. Maar ook in laminaat heb je oneindig veel keuzes. Gelukkig komen Dimitri en ik goed overeen qua stijl en kwamen we al snel uit bij twee kleuren. Maar dan werd het moeilijk en begonnen we een beeeeetje te twijfelen. En toen vroeg ik dus om jullie hulp. Ik plaatste een foto op instagram en facebook en meteen kwamen er heel wat reacties binnen. Links of rechts, maar ook ‘laminaat, voor de keuken?’.

vloeren

Vandaag daarom een korte blogpost. Om jullie te verklappen welke vloer het geworden is, en om onze keuze even toe te lichten. Want hoewel veel mensen denken van niet, is laminaat erg geschikt voor de keuken!

Laminaat, in de keuken?!

 

Nee, ik heb geen aandelen in laminaat-vloeren en ik ken niemand in de wielerploeg van Quickstep. Het is dus zeker niet de bedoeling jullie de les te spellen… Er zijn namelijk heel wat mooie en geschikte vloeren voor elke ruimte. Maar om deze redenen kwam wij voor onze leefruimte uit bij de laminaat van Quickstep:

 • test
 • Makkelijk te plaatsen
  Een groooooot voordeel voor alle doe-het-zelvers!
  .
 • Onderhoudsvriendelijk
  Yes, we hadden in onze vorige woonkamer ook een laminaatvloer, dus ik spreek uit ervaring… Heel makkelijk te onderhouden! Leuk om te weten voor wie last heeft van astma of stofallergieën:  dankzij de oppervlaktestructuur van laminaat kunnen stof en vuil zich niet verzamelen of vastzetten. Stofmijt en andere organismen die allergieën veroorzaken, kunnen op een schone laminaatvloer dus niet overleven.
  .
 • Waterbestendig
  Ja hoor, laminaat – let op, niet alle laminaat – is waterbestendig! En dus no worries als je (heel uitzonderlijk natuurlijk) toch eens morst in de keuken. En dat is heel anders dan bijvoorbeeld bij parket, waar vocht al snel in het hout trekt en vlekken achterlaat.
  .
 • Warm
  We kennen verschillende mensen met houtlook tegels. Ontzettend mooi en minstens even onderhoudsvriendelijk als laminaat. Maar hoewel de tegels de zelfde warmte uitstralen als hout… blijven het koude tegels. Ik vind een groot voordeel aan laminaat de warmte en gezelligheid die het product uitstraalt.
  .
 • Mooi
  Yes, de vloeren zijn echt mooi. En je hebt er mooie in echt alle stijlen… Soms te veel mooie zelfs, met vloer dilemma’s tot gevolg.

 

 

#cookamealkeuken: onze nieuwe vloer

Pompompommmmmmmmm het werd: de RECHTSE kleur!

We kozen voor de Quikstep Majestic Woodland Oak Beige.  Een grijzige maar erg natuurlijke houtlook. Perfect in combinatie met de strakke witte keuken! En wat vooral bijzonder is aan deze vloer…. De laminaatplanken zijn echt Majestic (lees: gigantisch). De planken hebben een indrukwekkend formaat (2m05 x 24 cm!) wat zorgt voor een heel mooi effect!

Deze week ging de vloer er dus in…
Ik kan niet wachten om jullie het volledige resultaat te tonen!

collage

Tot snel!

x

Amylia

23 Comments On This Topic
 1. Natalie
  on Oct 28th at 12:23 pm

  Ik heb overal laminaat, behalve in de keuken, badkamer, hal en wc! Gewoon omdat ik dat persoonlijk gemakkelijker vind in onderhoud. Laminaat is toch wel heel anders te onderhouden en mag zeker niet te vochtig worden! Maar idd, de warmte van laminaat vind ik ook groot voordeel tov tegels!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:22 pm

   Goh, de nieuwere laminaat is 100% waterbestendig. Maar je hoeft hem inderdaad niet te schrobben zoals tegels :-) OEF! haha

   Reply
 2. Fleur
  on Oct 28th at 12:44 pm

  We hebben nu een stenen vloer op de gehele verdieping. Deze willen we graag vervangen en dan kiezen voor laminaat. Met dit laminaat kunnen we het dan ook mooi doorleggen naar de keuken

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:21 pm

   Zéker eens checken dan, ik ben er helemaal gek op!

   Reply
 3. Lien
  on Oct 28th at 1:02 pm

  Wij hebben een tegelvloer beneden en houten vloeren boven. Beide erg tevreden van en makkelijk in onderhoud. Vind ik ook belangrijk :)

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:21 pm

   En beneden is dan de woonkamer en keuken? Ja onderhoudsvriendelijk is SUPER belangrijk!

   Reply
 4. Layla
  on Oct 28th at 2:00 pm

  Ik had ook rechts gekozen.
  Die vind ik het mooist

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:20 pm

   Ahaaa, top!

   Reply
 5. Dhini
  on Oct 28th at 2:38 pm

  Wij hebben in de woonkamer een jaar geleden zelf gedaan, zo echt klus en de zijkanten zijn altijd los. Wij willen opnieuw doen maar veel te veel werk

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:20 pm

   Wij hebben ons wel laten helpen door pro’s! Simpel ineen te klikken… maar met wat hoekjes en kantjes toch fijn om iemand in huis te hebben met ervaring!

   Reply
 6. Manon
  on Oct 28th at 6:03 pm

  Ik ben nu bezig met mijn kamer te verbouwen en ze komen binnenkort laminaat leggen. Ben daar zo blij mee!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:20 pm

   Oh leuk! Wat voor iets heb je gekozen?

   Reply
 7. Silkeblogs
  on Oct 28th at 6:04 pm

  Oooh, wauw: zo mooi! Ik ben volop inspiratie aan het op doen voor mijn keuken, hehe!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Oct 28th at 6:19 pm

   Ah top, check dan zeker de andere posts over de keuken en blijf zeker volgen… er komen nog veel leuke tips!

   Reply
 8. Girls-Things
  on Oct 28th at 9:51 pm

  Laminaat is altijd mooi. De kleur die jullie gekozen hebben is erg leuk!

  Reply
 9. Armande
  on Oct 28th at 10:15 pm

  Ik ben ook een laminaatfan. Je hebt er zoveel soorten van. Ik heb een laminaatvloer die op lei tegels lijkt, was een voordelige partij. PFEK spul.

  Reply
 10. marjolein
  on Oct 29th at 10:29 am

  Oh boy wat ene klus en ook zo moeilijk kiezen. Wij hebben ook gekozen voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Nu laminaat, maar in ooit een nieuwe huis, heel graag een houders vloer, zoo mooi

  Reply
 11. nicole orriens
  on Oct 29th at 12:31 pm

  Wij hebben helaas laminaat in de keuken, en vinden dat achteraf niet slim van onszelf. Als we ooit puf hebben gaan we er een andere vloer inleggen.

  Reply
 12. Verena
  on Oct 30th at 12:58 pm

  Ik ben ook voor laminaat in de keuken! Vooral met het schoonmaken is het echt ideaal

  Reply
 13. Judith
  on Oct 30th at 1:00 pm

  Ik vind dat je een hele mooie hebt uitgekozen, gaaf ook dat filmpje, echt!

  Reply
 14. Madelon
  on Oct 30th at 1:56 pm

  Je hebt een mooie gekozen zeg. Wij hebben PVC en daar ben ik zelf erg blij mee.

  Reply
 15. Debbythechocoholic
  on Oct 30th at 2:08 pm

  Laminaat lijkt me een heel goede keuze voor de vloer. Het is praktisch om te reinigen, ziet er mooi uit en voelt niet zo koud aan als tegels (handig in de winter!)

  Reply
 16. Sabine
  on Oct 30th at 3:46 pm

  Wij hebben gekozen voor een witte laminaat vloer. Ik ben er erg blij mee. Staat heel fris.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>