De toerende toerist: 1,3 miljard Chinezen – 1 zot genoeg

De toerende toerist: 1,3 miljard Chinezen – 1 zot genoeg

UPDATE:

Dankzij Dandan, de toerende toeriste is het zomeraanbod van Provincie Antwerpen geen chinees meer. Ze is ondertussen terug naar huis vertrokken maar het aanbod aan activiteiten loopt natuurlijk nog voort! En er is keuze genoeg, voor jong en oud!


Nog geen plannen dit weekend?
Neem dan gauw een kijkje in de kalender en kies uit een van de leuke activiteiten!


Fijn weekend allemaal!

x

Amylia

————————————————————–

 

Dit jaar promoot de provincie Antwerpen haar aanbod aan evenementen wel op een heel bijzondere manier: door de ogen van ‘De toerende Toerist’.

In mei werd een vacature in China gelanceerd en maar liefst 300 chinezen stelden zich kandidaat om de trip van hun leven te beleven! Zhao Dandan werd de ‘Chinese vrijwilliger’, zot genoeg voor deze bijzondere opdracht! Op 14 juli vliegt ze over van Shanghai om hier één maand lang élke dag een provinciaal evenement te ontdekken. Nog nooit was ze in Europa (en België kent ze enkel van de chocolade en als de thuis van de smurfen) maar nog even en deze enthousiaste madam mag kennismaken met onze fijne provincie!

toerende toerist

Dus de provincie wil meer chinezen naar Antwerpen lokken?

 

Nee hoor! Het provinciebestuur wil ons Antwerpenaren, Kempenaren en Mechelaars inspireren door de belevenissen van Dandan! Want ook dichtbij huis kan je een toffe vakantie beleven!

Ik heb al een kijkje genomen in haar agenda… zal zich zeker en vast niet vervelen. Er valt dan ook wel écht veel leuks te beleven in de Provincie Antwerpen. Cultuur, natuur, culinair, muziek, workshops, uitstapjes met de kinderen, … én helemaal niet duur! Zo gaat ze onder andere schemerspoorfietsen op het militair domein in Kapellen, zwemmen in de Nekker (Mechelen), feesten op Tomorrowland (Boom) en sterren kijken in Nijlen.  Het reisschema van Dandan en haar ervaringen kan je terugvinden op www.detoerendetoerist.be, via facebook en twitter.

Gezocht: gastvrije inwoners

Uiteraard heeft de Provincie Antwerpen niet enkel leuke evenementen en geweldige bezienswaardigheden… maar ook super gastvrije inwoners! Dandan toert rond doorheen de ganse provincie en slaapt bij mensen thuis. Bij jou misschien? Is ze bij jou in de buurt en heb je een bed vrij, laat het weten. Wie weet logeert Zhao Dandan een nacht bij jou. Op de website www.toerendetoerist.be kan je je kandidaat stellen als gastgezin.

dandan

Dandan, Antwerp is ready for you!

Ik moet toegeven, ik ben helemaal weg van deze campagne….
En nog leuker: Ik ga met Dandan op stap!
#tobeblogged

 

1 Comment On This Topic
  1. Marjolein
    on Jul 6th at 12:11 pm

    Oh super! Dit ga ik zeker volgen :-) Jammer dat dit niet in Brugge is, want dan had ik zeker een plaatsje! I love China and chinese people!
    Veel plezier ermee!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>