Detox #lotsofjuices

Detox #lotsofjuices

Deze week was een week met #LOTsofjuicES, letterlijk en figuurlijk. Want ik volgde een 4daagse detoxkuur die ik bestelde bij LOT’s of juicES. Nee hoor, niet om te diëten. (Hoewel je tijdens een detox kuur mogelijks wel een beetje afvalt) Waarom ik dan een detox deed? Om mijn lichaam een boost te geven! Tijdens de detox reinig/ongift je je lichaam en breng je je energiepeil weer helemaal op punt. Deze kuur was eigenlijk een cadeautje voor mijn gezondheid!

Hoe zag mijn menu er uit gedurende 4 dagen:

Citroensap om de dag mee te starten, 4 sappen van 500 ml (een ontbijtsap, 4 groenten- en fruitsappen en een real detoxsap met als hoofdingrediënten groenten en superfoods), een assortiment biologische thee en 2 gezonde tussendoortjes per dag.

IMG_9159

Een kort overzicht van hoe de detox voor verlopen is:

Dag 1
Gisteren de sapjes voor dag 1 & 2 opgehaald bij lotsofjuices. Het enthousiasme van deze dames is echt aanstekelijk en dat motiveerde me nog meer om van deze detoxkuur een succes te maken! Dag 1 liep van een leien dakje, geen honger en boordevol energie. Maar ik geef toe… ik ben vandaag ook begonnen met een nieuwe, best wel stevige, workout voor thuis (Kayla Itsines – Bikini Body Guide) en was nadien echt uitgeteld! Op tijd naar bed en op naar dag 2!

Dag 2
Mensen vragen me via social media verbaasd of ik geen honger heb. Nee hoor, geen honger… En geloof mij, ik ben echt een grote eter én snoeper. Ik geef toe, ik heb wel zin… en dan vooral in frietjes! Dat kan ook wel liggen aan het feit dat ik langs 3 frituren fiets op weg van het werk naar huis. Mmmmmm, waarom ruiken frietjes toch ook zo lekker? Mijn avondeten was een juice met boerenkool. De smaak was zeker ok… Maar de geur van kool vond ik minder aangenaam. Even doorbijten dus! Deze avond keken we gezellig een filmpje en ik was dan ook heel blij met de erwtenchips die in mijn pakket zaten! Gezonde filmsnack: check!

Dag 3
Vandaag was er een collega jarig en dat wil zeggen taart. Maar geen taart voor mij…  Gelukkig waren alle sapjes vandaag echt super lekker en kon ik dus zonder moeite bedanken voor de lekkere traktatie. Meer en meer reactie op mijn foto’s (twitter, facebook en instagram), leuk! Ik ben blij dat ik jullie nieuwsgierig maak! Leukste vandaag was toch wel het complimentje van mijn schoonzus (en het is echt een hélé “schone”!) over mijn platte buik! Jippie! (motivatie x 100!)

Dag 4
De laatste dag! Ik voel me fit en energiek en heb geen negatieve bijwerkingen van de detoxkuur. Het smaakt zo goed dat ik al verschillende sapjes en smoothies heb opgezocht om in de volgende weken zelf uit te testen! Vanaf morgen terug gewoon eten, ik ben benieuwd!

Resultaat: Mijn lichaam was duidelijk blij met het cadeautje! Ik voel me goed, heb niet meer de ganse dag honger en heb heel veel zin in gezonde dingen! Ik ben ook weer helemaal gemotiveerd om gezond te eten voldoende te bewegen!
DETOX = GESLAAGD! 

 

FullSizeRender

Via social media deed ik enkele weken op oproepje om mee te detoxen. Een van de enthousiaste mede-detoxers werd Kristina! Ik kreeg nadien een heel fijn berichtje van haar:

“Toen ik met detox wou starten, heb ik heel goed nagedacht over de reden om te detoxen.Afvallen was zeker niet de bedoeling, meer energie en reiniging was mijn goal! Mijn conclusie na de detox is: Je lichaam gaat je dankbaar zijn! Nu zet ik mijn gezonde voornemens gewoon voort, versgeperste sapjes en genoeg groenten is een must! Ongelooflijk wat 4 dagen kuur kan doen met je lichaam! Amylia, merci om mij goed te informeren, ik had toch een beetje schik om honger te hebben, het was inderdaad helemaal niet het geval!”


Zin om zelf te detoxen?

Heb je nog vragen?
Surf naar www.lotsofjuices.be

 

IMG_9330

3 Comments On This Topic

 1. […] Detox #lotsofjuices […]

  Reply
 2. Cookameal:Insta-mei - Cookameal
  on Jun 6th at 2:38 pm

  […] Het mag gezegd worden, mei was een echte topmaand. Er was het geweldige foodfestival Culinaria, mijn 4daagse detox met LOT’s of juicES, de waanzinnige #cookameallunch en last but not least ging ik met mijn superman eten bij The Jane […]

  Reply

 3. […] 2 keer een succesvolle detox-sapjeskuur te volgen via de toppers van “lot’s of juices” begon ik te dromen van een eigen […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>