Een kopje thee zetten, hoe doe je dat?

Een kopje thee zetten, hoe doe je dat?

Een workshop thee zetten met 8 duo’s, het klonk alvast als een leuke ervaring! En dus deed ik een oproep via mijn facebook-pagina. Al snel vond ik 8 lieve volgers die hun zondagochtend met mij al ‘thee-slurpend’ wilden doorbrengen.  Enkele weken geleden trokken we naar Maasmechelen Village waar recent een pop-up winkel van Kusmi tea opende. Voor de liefhebbers: De winkel is nog open tot en met 15 april…  en het is een echte thee-walhalla, inclusief mooie theepotten en glazen!

collage1

 

Wie wil er een tasje thee?

 

Nu de workshop klonk niet alleen leuk… de workshop was ook écht leuk en leerrijk. Jinai Looi, de thee-experte van dienst, nam ons mee naar de wondere wereld van thee. We proefden zes verschillende soorten Kusmi thee en leerden enkele belangrijke dingen die je moet weten als je thuis een perfect kopje thee wil zetten. Toegegeven? Ik deed het dus verkeerd…. En ik ben er bijna zeker van dat ook jij het altijd al ‘verkeerd’ deed.

Benieuwd hoe je nu echt een tasje thee zet?

 • test
 • Om 200 ml thee te zetten heb je slechts 1 theelepel verse thee nodig.
  .
 • Het liefst kies je voor gefilterd water, je thee zal lekkerder smaken. (Het klopt, ik het het getest!)
  .
 • Idealiter krijgt verse thee een beetje lucht. Prop je losse thee dus niet in een minuscuul thee-eitje want dat zal de smaak niet ten goede komen.
  .
 • De eerste zetting van verse thee dient om de thee te wassen. Je giet een beetje warm water over de thee en giet dat vervolgens weg. Verspilling? Nee hoor!
  .
 • Wie van jullie gooit zijn thee weg na een kopje? Dàt is verspilling! Gemiddeld kan je na het ‘wassen’ de thee 3 keer zetten. De derde zetting noemt wel ook wel de ‘keizersronde’, dan zou je thee op zijn best moeten zijn. Jinai vertelde ons zelfs over een hele bijzondere (en dure thee) die je tot 13 keer kan zetten, wauw!

 

collage2

Thee-dronken?

 
Heel grappig om te weten vond ik ook dat je van te veel thee drinken dronken kan worden. (Dit telt voor de pure theesoorten zoals zwarte thee en oolong thee en niet voor fruitinfusies.) Nu ja dronken is misschien een groot woord. Je kan hetzelfde gevoel krijgen als wanneer je een glaasje te veel op hebt. Sommige mensen worden een beetje misselijk, anderen worden heel vrolijk en giechelig. Het is dan ook aangeraden om bij je thee iets te eten… een perfect excuus voor een koekje of een lekkere praline! #sorrynotsorry

pralonPralon pralines – www.pralon.be

En dan nu, een tasje thee!

X

Amylia


 

logo-kusmi-tea-copy

Bedankt Kusmi tea en Maasmechelen Village voor de leuke ervaring!

 

1 Comment On This Topic

 1. […] van een kopje thee, op elk uur van de dag. En sinds ik even geleden in Maasmechelen Village een thee workshop mocht volgen ben ik helemaal […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>