Eiwit opkloppen

Eiwit opkloppen

Eiwit opkloppen? Een makkie met deze tips!

Waar moet je op letten?

  • test
  • Zorg dat er bij het scheiden van de eieren niet het minste dooier bij het eiwit komt. Ook een heel klein beetje eigeel kan je resultaat verpesten
  • Gebruik voor het beste resultaat een keukenrobot of handmixer (klopper)
  • Gebruik steeds een propere garde/klopper
  • Zorg dat je mengkom vooraf ontvet is met bv enkele druppels citroensap en een snuifje zout. Heb je de mengkom net afgewassen? Perfect, maar droog ze goed af!
  • Vraagt je recept om de eiwitten op te kloppen met suiker?
    Voeg de suiker dan pas toe als de eiwitten al redelijk stijf zijn.
  • Je eiwit is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit op je hoofd valt!

 

Zo, nu kan je er mee aan de slag! Wat dacht je van een lekkere chocolademousse (klik hier voor het recept) of een zalige tiramusu met speculaas (klik hier voor het recept)?

Wist je trouwens dat je eiwit kan invriezen? Heel erg handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>