Event: Proeven van “Caractère by Leffe”

Event: Proeven van “Caractère by Leffe”

De uitnodiging voor de voorstelling van ‘de nieuwe Leffe’ aka ‘Caractère by Leffe’ was er eentje die ik in eerste instantie aan mij voorbij liet gaan. Ik ben absoluut geen bierliefhebber, dus was zo’n voorstelling niets voor mij… toch? Maar de teaser van dit nieuwe biertje, de exclusieve locatie en een sterrenchef die een aangepaste menu zou klaarmaken deden me toch beslissen om te gaan.

In het ongelooflijke gezelschap van mijn de fantastische Naomi (mijn onmisbare blondie!) nam ik de trein naar Dinant. In Dinant vind je de thuis van Leffe, de abdij van Leffe aka de abdij Notre-Dame van Leffe. Het was daar dat we in première mochten proeven van ‘Caractère by Leffe’. En ik moet toegeven, ik ben blij dat ik er bij mocht zijn! Waarom? De sfeer was ontzettend gezellig, het eten overheerlijk en het nieuwe biertje verrassend lekker!

collage1

 

Het was eerst en vooral uniek om te kunnen rondkijken in de abdij. In dit karaktervolle gebouw wonen nog zo’n veertiental patertjes, tussen de 32 en 88 jaar oud (!). Ze waren duidelijk blij met het bezoek en vertelden enthousiast over hun leven in de abdij. Over hun familieband onderling, hun dagdagelijkse bezigheden, hun moestuin en natuurlijk hun unieke band met ‘Leffe’. Hoewel één van de schattige patertjes stiekem wel moest toegeven dat hij meer een wijnliefhebber is… Met een frans accent vertrouwde hij ons het volgende toe: ‘Ik heb wel lef, maar ik drink geen Leffe‘.

Le moment suprème van de avond was natuurlijk de voorstelling van ‘Caractère by Leffe’, en die heeft zijn naam niet gestolen! Tot mijn eigen verbazing kon ik dit bijzondere biertje wel smaken. Het smaakte dan ook niet echt helemaal naar bier…  Waaraan het zijn smaak te danken heeft? Het bier werd vier weken lang gerijpt in houtsnippers die in Schotse whisky werden gedrenkt. Je proeft dus aroma’s van whisky en eikenhout met een subtiele zoete toets van vanille en gedroogd fruit. En proef ik daar ook een beetje chocolade of zelfs noten? Not bad! Verder was ik helemaal verkocht aan de unieke bijpassende glaasjes. Geen typische bierglazen (zie: badkuipen), maar een mooi (en zelfs een beetje vrouwelijk) degustatieglas.

collage2

Tijd om nog meer te genieten, want sterrenchef David Martin (La Paix) verzorgde een degustatiemenu om U tegen te zeggen. We gingen van start met een blonde Leffe (minder mijn ding) met een mousse van Pata Negra met crumble. Het hoofdgerecht waren kalfswangetjes met maïs en whiskeysaus, een perfecte combinatie met de Leffe Caractère. En het dessert… jahhhhh het dessert was een heerlijke chocolademoeulleux van chocolade sabayon. Uiteraard geserveerd met Caractère by Leffe. De perfecte afsluiter van een hele gezellige avond!

 

Benieuwd naar de Caractère by Leffe?
Vanaf mei kan je de 50 cl flessen (18 euro/fles) kopen.
Wacht dan niet te lang, want er zijn slechts 50 000 flessen beschikbaar!

 
paterleffe

Meer info: www.leffe.be

 

Cheers!

x

Amylia

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>