Lezer van de maand – Maart

Lezer van de maand – Maart

Voor de tweede keer dit jaar koos ik een ‘lezer van de maand’. Een tweede lezeres in dit geval, want na lezeres Iris is het deze maand weer een hele knappe madam die ik in de kijker zet! (Komaan hé mannen, laat jullie niet kennen!) Haar mailtje deed mijn hart een beetje smelten… Ik verras lezeres Tess dan ook graag met een artikeltje én een kleinigheidje van Cook & serve, een hele leuke ‘culinaire beleveniswinkel’.

colour-on-white

<<< Maak jij ook geregeld een cookamealtje? Doe dan zeker mee! Klik hier! >>>

——————————————————

Lezeres van de maand!

Lieve allemaal, ik stel jullie met plezier voor aan Tess!

Ik

Hey! Ik ben Tess, bijna 29 jaartjes oud, geweldig verliefd, sinds 9 maanden verloofd en helemaal klaar om in september van dit jaar in het huwelijksbootje te stappen. Ik heb een coördinerende functie in een chemisch bedrijf, maar mijn leven draait vooral om de dingen die ik buiten mijn job kan doen: koken is een pure ontspanning, naast leesavondjes in de zetel met de man van mijn dromen, en tripjes naar alle uithoeken van de wereld.

Dusssss… ik kreeg van Tess een wel heel lief mailtje. Lees maar een stukje mee!
(Je zal meteen begrijpen waarom ik moest blozen!)

 

“The one where it all started with” of “The recipe I fell in love with”? Deze vraag stelde ik me toen ik brainstormde over hoe ik mijn inzending zou noemen. Want, let’s face it, als fan van het eerste uur MOET ik meedoen. Te belachelijk voor woorden moest ik mij niet aangesproken voelen door de “I want you”-foto. Er stond nog net niet “I want you, Tess”.

Dus bij deze mijn allerfavorietste receptje: De ik-kom-graag-origineel-uit-de-hoek Tonijnburger. Waarom ik deze koos? Om de simpele reden dat ik bij het prille begin van Cookameal dit receptje heb uitgetest en ik dit sindsdien standaard op mijn weekmenu heb staan. Uiteraard zijn er sindsdien nog vele toppers bijgekomen, maar een eerste liefde laat je zelden los.

Uiteraard kwam ook Tess er niet vanaf zonder enkele vraagjes!

 

Zoet of zout?
Zonder twijfel zout! Aperitieven is dan ook helemaal mijn ding! (of dat nu voor het eten plaatsvindt of na het eten nog lekker doorgaat, maakt niet uit, ik vind hapjes helemaaaaaaaal geweldig)

Ontbijt of dessert?
Ontbijt! Ik hou er dan ook enorm van om te brunchen met vriendinnen, zelf in elkaar geknutseld of ergens op een tof adres, allemaal goed voor mij.

Fruit of groenten? 
Moet ik daar echt tussen kiezen? Doe dan maar fruit… Ik zou in de zomer echt kunnen overleven op aardbeien en frambozen.

Ochtend of avondmens?
Geen ochtendmens… Nooit geweest en zal ik ook nooit zijn.
Ik hoop elke ochtend dat mijn wekker een mopje maakt…

Verwend worden op restaurant of een zelfgemaakt diner thuis?
Amylia, ik vind dat jij moeilijke vragen stelt… Ik ben iemand die HEEL graag eet, of dat voor mijn neus wordt gezet op restaurant of met liefde is bereid door een vriend(in), of door mezelf in elkaar is gebokst, doet er eigenlijk helemaal niet toe. Ik word gewoon heel erg blij van lekker eten (en ben dan ook soms zeer teleurgesteld als wat op mijn bord ligt niet zo heel erg lekker blijkt te zijn)

Wat is je guilty pleasure?
Frietjes van de frituur op vrijdagavond. Daar kijk ik echt een hele week naar uit. Vrijdagavond, in joggingpak, met de soon to be husband in de zetel en dan frietjes eten voor de televisie. Life at it’s best!

Wat is je favoriete cookamealtje?
Mijn allerfavorietste receptje: De ik-kom-graag-origineel-uit-de-hoek Tonijnburger.

collagemaart

Ik heb dit gerechtje gekozen omdat ik er in de eerste plaats mijn vriend mee verrast heb. Hij is een, sorry liefje, moeilijke eter en at eigenlijk enkel tonijn omdat er voldoende proteïnen in aanwezig zijn (boys will be boys). Ik heb met dit gerechtje kunnen aantonen dat tonijn uit blik naast proteïnerijk ook gewoon belachelijk lekker kan zijn. Sindsdien staat het standaard op het weekmenu!

Zullen we eindigen met nog een klein stukje uit haar mail? 

Waarom ik effectief fan ben van jou, Amylia, en jouw Cookameal? Daar zijn een aantal redenen voor, maar de voornaamste voor mij is de originaliteit van jouw recepten en de korte tijd waarin deze klaargemaakt kunnen worden. Ik heb een zware job en ben dikwijls helemaal op als ik thuiskom. Ondanks mijn liefde voor koken heb ik dan echt de fut niet meer om me nog uren achter het fornuis te zetten. En met de receptjes van jou kan ik toch een verse, überlekkere maaltijd op tafel zetten ZONDER uren voorbereiding. Daarmee maak ik niet alleen mezelf gelukkig, want als de man van mijn leven uitgehongerd de voordeur binnenstapt, kan ik hem altijd instant opvrolijken met een Cookamealtje (en stiekem is zijn favoriet ook de Tonijnburger).

Samengevat: Dankjewel, Amylia/Cookameal, mijn toekomstige man en ik zijn heel blij met jouw blog, want die maakt ook van mij een topkokkin. Keep up the good work!

Bedankt Tess, je weet nog niet half hoe blij je mij hebt gemaakt met je mail!
*

En aan alle andere lezers:
begin volgende maand zet ik weer een nieuwe topper in de kijker!

 

5 Comments On This Topic
 1. Aurélie - lovelifelovefashion
  on Mar 8th at 5:33 pm

  Ooh mooie woorden om te lezen I’m sure! Ik snap dat je moet blozen.
  Wees maar trots op jezelf!! ^^

  x Aurélie

  Reply
  • Cook Amyl
   on Mar 8th at 9:36 pm

   Bedankt lieve Aurélie! Nu bloos ik weer

   Reply
 2. Melissa
  on Mar 10th at 1:26 am

  Wat een leuk stukje!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Mar 10th at 7:19 pm

   Bedankt Melissa, fijn om te lezen!

   Reply

 3. […] is weer tijd voor de ‘lezer van de maand’. En ja hoor, na de twee leuke dames Iris en Tess is het tijd voor een echte vent! Nu stel ik altijd een aantal vragen aan de lezer van de maand, een […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>