Recycleren, what else?

Recycleren, what else?

Ontbijten is de max, en een lekker kopje koffie er bij haast onmisbaar. Mmmmmm, daar kan ik écht van genieten. Ondertussen ben ik al enkele jaren een trouw Nespresso drinker. Handige doseringen, we drinken zelden meer dan een kopje per dag, en voldoende smaken om lekker af te wisselen. Toen ik laatst in de Nespresso boutique een nieuwe voorraad cups ging inslaan vroeg de winkeldame of ik nog een recyclage zak had… “Euhm, excuseer?”

Nespresso – Recyclageprogramma

 

Jaren lang zwierde ik mijn lege koffiecups gewoon de vuilbak in. Dom van mij, zo blijkt dus nu. Nespresso moedigt zijn klanten aan om lege cups te recycleren. Je doet ze gewoon in de gratis recyclage zak en brengt er binnen in een boutique of geeft ze mee aan een koerier bij levering. Je drinkt dus koffie, doet de lege cups in de zak, brengt de zak binnen… en dan? Wat doet Nespresso vervolgens met dit afval? Nieuwsgierige Amylia ging op onderzoek uit!

7869878-12217234

Aluminium kan na smelting hergebruikt worden. Bovendien kost recycling van aluminium slechts vijf procent van de energie die productie van nieuw aluminium kost, dat is niet niks! De recycling gebeurt oa door partner AluCycle™ die het gerecylcleerde alumiunium dan weer verwerkt in nieuwe espressocapsules, frisdrankblikjes, koffietoestellen (denk maar aan de zijkanten van de Pixie Clips Nespresso toestellen!) en zelfs vliegtuigonderdelen!

nespresso

Tijdens mijn zoektocht kwam ik nog meer interessante dingen te weten over Nespresso. Je kan natuurlijk ontzettend veel info terugvinden op hun website… Maar ik geef jullie al snel drie interessante weetjes mee:

 • test
 • Nespresso werkt samen met de Rainforest Alliance
  Even googlen leert mij het volgende over deze organisatie: “Rainforest Alliance is een wereldwijde natuur- en milieuorganisatie, afkomstig uit de Verenigde Staten. De organisatie werkt aan behoud van de soortenrijksom op aarde en wil duurzame bestaansmiddelen voor mensen waarborgen door het omvormen van huidige landbouwactiviteiten, handelspraktijken en consumentengedrag.
 • test
 • Nespresso geeft om zijn koffieboeren
  Oef, want ik ben er zeker van dat deze boeren het zeker niet altijd even gemakkelijk hebben. Het werk is hard en de omstandigheden niet altijd ideaal. Een voorbeeld? In een van de armste streken van Colombia biedt Nespresso technische ondersteuning aan de boeren en zorgt het bedrijf voor bijscholingen om efficiënter en beter te werken.
 • test
 • George Clooney en Zuid-Soedan
  George Clooney, de ambassadeur van het merk, heeft zich actief ingezet in de overgang van Zuid-Soedan naar onafhankelijkheid. Om de economie in het land te ondersteunen werk Nespresso samen met hem aan de  heropbouw van de koffiesector in het land.

Ben je zelf een fervent Nespressodrinker? Belanden jouw gebruikte cups al in een recylcagezak? Moest dat nog niet het geval zijn dan hoop ik dat ik je met deze informatie heb kunnen overtuigen om het in de toekomst wel te doen.

recycling-bag-uk-mediamain

 

Want zoals George Clooney het zou zeggen:
“Recycleren, what else?”

georgeclooney90712405-xlarge_transedjtm7jpzhsgr1_8apewqa1vlvhkmtvb21dmmpqbfes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>