Bruschetta met erwt

Bruschetta met erwt

Deze bruschetta met erwt staat al een hele tijd op de blog. Een echte klassieker onder de aperitiefhapjes in heel nieuw, groen, jasje. Niet alleen valt dit hapje in de smaak bij al onze grote en kleine komen-eters (jaja, ik maak deze bijna standaard klaar als een van de hapjes wanneer we bezoek ontvangen), ook jullie blijken er thuis punten mee te scoren. Ik krijg regelmatig leuke foto’s en feedback met dit hapje in de hoofdrol, en dat doet mij natuurlijk heel erg veel plezier. Dit cookamealtje is dan ook een echte winner er dus een blijver. 

Bruschetta met erwt

Deze lekkere bruschetta’s kan je het ganse jaar door serveren en afwerken naar gelang het seizoen en natuurlijk naar je eigen smaak. Op een zomerse dag voeg ik enkele fijngehakte blaadjes verse munt toe aan de erwtenmengeling, su-per lekker! Maar ook afgewerkt met een stukje prosciutto of gerookte zalm is dit een geslaagd en zelfs feestelijk hapje. Op 1 – 2 – 3 geef je dus aan dit cookamealtje je eigen touch!

Voor 4 personen

8 a 10 sneden ciabatta
300 g erwten (diepvries)
90 g mascarpone
4 el olijfolie
Peper en zout

  • test
  • Verwarm je oven op 180°C
  • Kook de erwten 3 minuten in gezouten water
  • Giet af en laat ze schrikken in koud water, zo behouden ze hun mooie felgroene kleur
  • Pureer de erwten samen met de andere ingrediënten
    Tip: hou enkele erwtjes apart om te dresseren
  • Zet de sneetjes ciabatta even in de oven zodat ze warm en krokant zijn
  • Verdeel de erwtenpuree over de warme broodjes
  • Garneer met enkele erwtjes
  • Serveer lauwwarm

 

Valt dit hapje in de smaak?
Probeer dan zeker ook eens deze
heerlijke granaatappel bruschetta:

vierkant

 

 

x

Amylia

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

 

3 Comments On This Topic

  1. […] de nieuwsgierigen: Het broodje op de foto is gevuld met rucola, erwtentapenade en enkele plakjes buffelmozzarella. Zo simpel, zo […]

    Reply
  2. Natalie
    on Oct 28th at 6:14 pm

    Ik lust op zich geen erwten door de textuur, maar in deze mix ziet het er wel lekker uit!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 28th at 6:19 pm

      Heyhey! Ohhhhh ik zou zeggen: there’s only one way to find out 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>