Kies bijvoorbeeld voor de klassieker met tomaat, een versie met erwtenpuree, met roomkaas en granaatappel, eentje met een lekkere olijventapenade en natuurlijk deze variant met paprika en scampi. Je kan de toppings vooraf voorbereiden en zo de bruschette in een mum van tijd op tafel toveren. Vergeet dus blokjes kaas, salami en pindanoten wanneer je de volgende keer bezoek hebt en verras iedereen met deze lekkernij.
Bruschetta met paprika en scampi
Voor 4 personen:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 wortel
2 tomaten
1 ui
1 el tomatenpuree
4 el olijfolie
1 dl witte wijn
12 gepelde scampi’s
2 el fijngehakte basilicum
1 à 2 tl citroensap (naar smaak)
1 ciabatta
peper en zout
- Was de paprika’s en snij ze in blokjes
- Schil de wortel en hak fijn
- Blancheer de tomaten in kokend water
- Hoe doe je dat? Haal het kroontje van de tomaat. Maak een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten, leg ze in kokend water. Haal ze uit het water vanaf het velletje begint te krullen. Verfris de tomaten dan snel in koud water. Nu kan je ze makkelijk ontvellen!
- Snij de gepelde tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
- Pel en snipper knoflook en ui
- Fruit de ui, knoflook, paprika’s en wortel in een beetje olijfolie
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe
- Blus met de wijn
- Kruid met peper en zout
- Laat 10 min inkoken op een zacht vuur, roer af en toe om
- Verwarm ondertussen de ovengrill voor
- Kruid de scampi’s met peper en zout
- Bak ze aan in olijfolie en breng ze op smaak met het citroensap
- Snij de ciabatta in 12 sneden
- Rooster de sneetjes onder de grill
- Haal de ciabatta uit te oven en besprenkel met een klein beetje olijfolie
- Verdeel het paprikamengsel over de toasts en schik er de scampi’s op
- Werk de bruschetta af met een blaadje basilicum
Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd…
Wat is jouw favoriete bruschetta-variant?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept uit Weekend Knack Culinair, extra editie: 100 toprecepten met vis – lente 2013
1 Reactie