Bruschetta met paprika en scampi

Bruschetta met paprika en scampi

Een lekkere variant op bruschetta met tomaat! Als hapje, voorgerecht of gewoon als snack. Gezellig binnenshuis of op terras, in de tuin met een glaasje wijn!

Voor 4 personen:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 wortel
2 tomaten
1 ui
1 el tomatenpuree
4 el olijfolie
1 dl witte wijn
12 gepelde scampi’s
2 el fijngehakte basilicum
1 à 2 tl citroen (naar smaak)
1 ciabatta
Peper&zout

  • test
  • Was de paprika’s en snij ze in blokjes
  • Schil de wortel en hak fijn
  • Blancheer de tomaten in kokend water
    Hoe doe je dat? Haal het kroontje van de tomaat. Maak een kleine kruiselingse inkeping in de tomaten, leg ze in kokend water. Haal ze uit het water vanaf het velletje begint te krullen. Verfris de tomaten dan snel in koud water. Nu kan je ze makkelijk ontvellen!
  • Snij de gepelde tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Pel en snipper knoflook en ui
  • Fruit de ui, knoflook, paprika’s en wortel in een beetje olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe
  • Blus met de wijn
  • Kruid met peper en zout
  • Laat 10 min inkoken op een zacht vuur, roer af en toe om
  • Verwarm ondertussen de ovengrill voor
  • Kruid de scampi’s met peper en zout
  • Bak ze aan in olijfolie en breng ze op smaak met het basilicum en citroensap
  • Snij de ciabatta in 12 sneden. Rooster ze onder de grill
  • Haal de ciabatta uit te oven en besprenkel met een klein beetje olijfolie
  • Verdeel het paprikamengsel over de toasts en schik er de scampi’s op

 

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

(Recept uit Weekend Knack, extra editie: 100 toprecepten met vis lente 2013)

1 Comment On This Topic

  1. […] Klik hier voor het recept […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>