Chicken nuggets

Chicken nuggets

Kleine waarschuwing alvorens je verder leest. Na het klaarmaken van deze verse chicken nuggets… wil je geen diepvriesexemplaren meer. Denk dus goed na voor je aan dit recept begint.

Haha even serieus. Deze huisgemaakte chicken nuggets zijn echt wel lekker. Ik probeer steeds ook (veel) te veel klaar te maken om enkele porties te kunnen invriezen.

2 kipfilets (ongeveer 350g in totaal)
3 eieren
3 teentjes look, fijngehakt
2 el fijngehakte bladpeterselie
zeste van ½ citroen
100g panko (japans paneermeel)
peper & zout
Bloem

  • test
  • Snij de kip in blokjes
  • Hak de kip samen met de kruiden, de zeste van citroen en 1 ei met een foodprocessor/cutter tot een hele groffe puree. Geen foodprocessor? No worries! Heel fijn hakken voor hetzelfde resultaat
  • Verdeel het mengsel in gelijke porties, je kan zelf het formaat van je nuggets kiezen
  • Maak 3 kommetjes klaar: 1 met bloem, een volgende met 2 losgeklopte eieren en een derde met panko
  • Draai de nuggets door de kommetjes in diezelfde volgorde
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast
  • Frituur goudbruin op 180°C

Dit recept kon je ook lezen op de website van VIJF. #vijfblogger

1 Comment On This Topic
  1. Els
    on Nov 11th at 9:38 pm

    Vandaag de chicken-nuggets gemaakt. Ook gebakken in de pan zijn ze heel lekker (bij gebrek aan een friteuse). Is panko heel anders dan gewoon paneermeel?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>