Chicken wings (pikant-zoet)

Chicken wings (pikant-zoet)

Lekkere sticky chicken wings met een licht gekarameliseerd laagje en een pittige smaak. Dit apero hapje, (tv/voetbal) snackje, voorgerecht, tussendoortje,… (want he, kunnen chicken wings niet gewoon altijd?) eet je best gewoon ‘uit het vuistje’. Ze zijn daardoor ook letterlijk om duimen en vingers bij af te likken. En figuurlijk ook, natuurlijk.

Pikant-zoet…. of is het nu zoet-pikant? Smaken verschillen, maar ik kies steevast voor de eerste optie. Liever een beetje meer pikant dan te zoet. De verhoudingen in het recept zijn dan ook hoe ik ze het liefste heb. Smaken verschillen natuurlijk, dus ga je gang en pa het recept aan naar je eigen smaak. Je zal zien, het is helemaal niet moeilijk.

Chicken wings (pikant-zoet) – Hapje voor 4 à 6 personen

 

18 à 20 chicken wings – kippenvleugels (+- 1kg)
1 tl zout
½ tl peper
1 tl lookpoeder

Glazuur
30 g boter
4 el honing
3 à 4 el Sriracha saus (naar smaak!)*
2 el sojasaus
2 el limoensap
1 tl maïzena

Afwerking: Verse kruiden (platte peterselie en/of koriander) en sesamzaadjes

  • test
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verwarm je oven op 200°C
  • Kruid de chicken wings met peper, zout en lookpoeder
  • Schik de chicken wings op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Plaats 40 minuten in de oven
  • Maak ondertussen het glazuur
  • Verwarm alle ingrediënten in een sauspannetje op een matig vuur
  • Blijf roeren tot de saus ingedikt is
  • Haal de chicken wings uit de oven en zet je oven op grillstand
  • Schep het glazuur over de chicken wings, zorg ervoor dat de elke vleugel een laagje krijgt
  • Schuif de kippenvleugels opnieuw in de hete oven en laat ze een vijftal minuten grillen, tot het glazuur gekarameliseerd is
  • Verdeel de chicken wings op een serveerschaal en werk af met sesamzaadjes, verse kruiden en enkele partjes limoen

 

chickenwingsliggend-2

 

Lekker lekker lekker!

 

Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?

Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be. 

Je doet mij er héél veel plezier mee!

x

Amylia

—————————————————————————————-

* Sriracha

Sriracha is tegenwoordig in zowat elke supermarkt verkrijgbaar. Voor wie nog nooit van deze heerlijke pittige saus gehoord had citeer ik even Sergio Herman: “Sriracha is een van mijn grootste verslavingen. Het is een pittige saus gemaakt van chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. Zij is vernoemd naar Si Racha, een kustplaats in Oost-Thailand waar de saus voor het eerst werd gemaakt. Ik eet Sriracha overal bij, zelfs op een boterham met kaas.” Ik heb het alvast altijd in huis!

sriracha

3 Comments On This Topic
  1. Niels Drenth
    on Sep 27th at 8:03 am

    Nice!! Krijg er erg veel zin in als ik het zo lees!

    Reply
  2. Sylvia - alovelyadventure
    on Oct 13th at 8:44 pm

    Ik heb nog nooit van die saus gehoord.. Heb denk ik onder een steen geleefd haha. Ik ga het morgen gelijk in de supermarkt opzoeken

    Reply
    • Cook Amyl
      on Oct 14th at 2:53 pm

      Haha, goh… onder een steen geleefd is veel gezegd natuurlijk. Maar ik hoop alvast dat het een lekkere ontdekking mag zijn!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>