Erwtensoep met munt

Erwtensoep met munt

Erwtensoep een wintersoep? Niet met dit recept! Lekker verwarmend bij de frisse lentebriesjes of koud op een warme zomermiddag. Als lunch, hapje of voorgerecht, deze soep kan altijd!
Klein uitje
Teentje look
Wit van 1 prei
500 g diepvrieserwtjes
1l groenten- of kippenbouillon
munt naar smaak
pezo
scheutje olijfolie

Let op! Een beetje voorzichtig met de hoeveelheid munt, het kan de delicatie smaak van de erwtjes al snel op de achtergrond duwen! Gebruik enkele blaadjes munt en proef na het mixen grondig. Je kan later nog enkele blaadjes laten weken in je soep voor extra muntsmaak.

  • test
  • Stoof het fijngesneden uitje, de look en de preistukjes aan in een olijfolie
  • Wanneer de ui glazig is voeg je ongeveer de helft van de erwtjes en enkele blaadjes munt toe
  • Schenk de bouillon bij de groenten
  • Breng op een zacht vuurtje aan de kook.
  • Als de soep kookt doe je er de rest van de erwten bij, hou er enkele apart als garnering
  • Laat 5 minuten zachten sudderen
  • Mix de soep glad met een staafmixer
  • Nu goed proeven! Beetje peper, beetje extra zout en eventueel nog enkele blaadjes munt

 

Opdienen met een scheutje room en enkele erwtjes als garnering.

Tip: Zelf deed ik een heel klein beetje citroensap in de soep om net dat kleine zuurtje te creeren.

Serveer je de soep graag koud? Tijdens het afkoelen gaat de soep iets dikker worden. Voeg net voor het opdienen nog een klein beetje extra bouillon toe voor een betere structuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>