Home office en dus ook veel cooking
Al sinds begin maart werk ik van thuis uit… en het ziet er niet naar uit dat ik nog terug naar Brussel zal pendelen voor mijn zwangerschapsverlof. En dat is toch een beetje raar. Mijn collega’s wisten niets van mijn zwangerschap voor de Corona-lockdown. Het was dus voor hen een hele verrassing toen ik, kort voor mijn aankondiging aan jullie, ook aan hen dit geweldige nieuws vertelde… via video call. En nu is het dus ook vrij zeker dat ik hen waarschijnlijk niet snel terugzijn. Plezant is anders… (Note aan de collega’s: ik mis jullie allemaal hoor!)
Natuurlijk zijn er ook wel voordelen aan mijn home office. Zo kan ik ’s ochtends met gemak een uurtje langer slapen en toch op hetzelfde uur starten. Ook kan ik op rustige momenten naar de supermarkt en kan ik ’s avonds ook sneller aan het koken. Ook lunchen is gezellig… want ook dan kook ik soms al een beetje ((snelle lunchgerechten dan hé, zoals soep of een lekkere tartine) en bij mooi weer zet ik me gezellig in de tuin samen met Dimitri.
Not bad, toch? Wel, het was op zo’n zonnige werkdag dat ik besloot dit cookamealtje nog eens opnieuw te maken. Want voor wie het nog niet door had, dit receptje is niet nieuw. Het is een cookamealtje uit 2013. Het recept bleef helemaal hetzelfde, maar aan de foto heb ik wat gesleuteld hehe.
Erwtensoep met munt
Good to know: Serveer je de soep graag koud? Tijdens het afkoelen gaat de soep iets dikker worden.
Voeg net voor het opdienen eventueel een klein beetje extra bouillon toe tot de gewenste structuur.
1 ui
1 teen look
1 preiwit
500 g diepvrieserwtjes
1l groenten- of kippenbouillon
munt naar smaak
pezo
scheutje olijfolie
Let op! Wees een beetje voorzichtig met de hoeveelheid munt. Het kan de delicatie smaak van de erwtjes al snel op de achtergrond duwen!
Gebruik dus enkele blaadjes en proef even na het mixen. Je kan later nog enkele blaadjes laten weken in je soep voor extra muntsmaak.
- Snipper de ui en de look
- Snij de gewassen prei in ringen
- Stoof de ui, de look en preiringen aan in olijfolie
- Wanneer de ui glazig is voeg je ongeveer de helft van de erwtjes en enkele blaadjes munt toe
- Schenk de bouillon bij de groenten
- Breng op een zacht vuurtje aan de kook
- Als de soep kookt doe je er de rest van de erwten aan toe
- Laat 5 minuten zachten sudderen
- Mix de soep glad met een staafmixer
- Nu goed proeven: Een beetje peper, snufje extra zout en eventueel nog enkele blaadjes munt
Geniet van dit lekkere soepje!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Dankzij uw recept heb ik eerste keer de erwtensoep met munt geprobeerd en ik moet zeggen het was heerlijk! Meestal maak ik erwtensoep volgens deze recept https://www.besterecepten.nl/recept/erwtensoep/ en het is zeker één van mijn favorieten geworden, maar uw versie met munt vind ik gewoon fantastisch! Bedankt! Groetjes, Elza
Hoi Elza, wat een ontzettend fijn berichtje om te lezen! Ik hoop alvast dat ik je nog vaker mag inspireren!