Garnaalkroketjes

Garnaalkroketjes

Toen ik klein was bracht ik mijn vakanties grotendeels door aan zee. Heerlijk was dat. Zon (en ook heel wat regen) , zee, strand en een hele bende vriendjes, vriendinnetjes en familie om mee te spelen. Ik heb aan die vakanties heel wat leuke herinneringen. Zo herinner ik me dat mijn zussen en ik een visnetje hadden, waarmee we garnalen en krabben probeerden te vangen. Met wisselend succes, maar dat kon ons niet tegenhouden.

Ik geniet er nog steeds van om een dagje naar zee te gaan. En wanneer we dat doen eten we altijd verse garnaalkroketten. Overheerlijk. Met dit recept kan je makkelijk zelf garnaalkroketten maken. Afhankelijk van hoe groot je de kroketten wil kan je er ongeveer een 16-tal maken met deze ingrediënten. En omdat je allemaal verse ingrediënten gebruikt kan je ze gewoon invriezen.

Let op: Het is niet moeilijk, maar je bent er wel even zoet mee. Dit recept neemt heel wat tijd in beslag. De pâte (vulling) moet +-4u kunnen opstijven in de koelkast.

Voor +- 16 stuks

500g garnalen
200g echte boter
200g bloem
400 ml vis-of kreeftenfond (geen tijd om verse bouillon te maken? Gebruik dan die van Lacroix!)
Ongeveer 100 ml water
3 eierdooiers
pezo
nootmuskaat
Om te paneren: eiwit, bloem en paneermeel
Tip: Tip: niet gepelde, verse garnalen vinden is niet zo makkelijk/betaalbaar. Ik gebruikte nu dus gepelde garnalen. Kan je er toch verse vinden? Laat dan de garnaalpellen eerst even sudderen in de bouillon voor een nog lekkerder resultaat!

Aan de slag!

  • test
  • Maak een roux van boter en bloem
  • Leng deze aan met de fond en de melk
  • Laat indikken. Tip: De pâte is dik genoeg al seen tandenstoker er rechtop in kan blijven staan
  • Voeg van het vuur de losgeklopte eierdooiers toe
  • Meng alles goed zodat je een gladde pâte bekomt
  • Voeg nu voorzichtig de garnalen toe en roer zachtjes om
  • Bestrijk nu een grote schotel met een beetje olie
  • Schep het mengsel hier in de schotel
  • Bedek met vershoudfolie en laat minstens 4u opstijven in de koelkast

 

Nu is het tijd om de kroketjes te vormen! Wentel de gevormde kroketten door de bloem, haal ze door het eiwit  en vervolgens door het paneermeel.

De kroketjes zijn nu klaar om te frituren! (160°C)

garnaalkroket

2 Comments On This Topic
  1. Karin
    on Sep 28th at 5:08 pm

    hoeveel melk gebruik jij bij u fond

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 28th at 5:20 pm

      Ah oeps, dat staat er niet bij. Ik pas het NU aan! Bedankt!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>