Pompoensoep met komijn

Pompoensoep met komijn

Herfst is hét seizoen van de pompoen. Verwacht dus de komende maanden zeker enkele heerlijke pompoenrecepten. Beginnen doen we met pompoensoep met komijn, een klassieker met een twist.

Een paar pompoen-weetjes:
– Pompoenen zijn erg gezond! Ze bevatten veel calcium, vitamine C en voedingsvezels.
– Verse pompoenen hoef je niet te schillen. De schil is perfect eetbaar en wordt snel zacht tijdens de bereiding. Bij de wat oudere pompoenen, die je rond januari koopt, is de schil meestal harder en minder geschikt om te verwerken.
– Je pompoen schillen kan je gewoon met een dunschiller

Mijn favoriet onder de pompoenen is de butternut. Deze langwerpige pompoenen zijn bijna volvlezig en hebben een volle zoete smaak.

En dan nu: aan de slag ermee!

500 g pompoen
1 ui
2 wortelen
1,5 l kippenbouillon
Peper &a zout
Ongeveer 1 tl komijn
Olijfolie

  • test
  • Snij de pompoen in blokjes. Je hoeft hem dus niet te schillen!
  • Schil de wortelen en snij ze in blokjes
  • Snipper de ui
  • Zet je pot op het vuur met wat olijfolie en fruit daarin de ui glazig
  • Voeg nu de groenten toe en laat ze enkele minuten stoven met de ui
  • Kruid met peper, zout en komijn
  • Overgiet de groenten met de kippenbouillon
  • Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn
  • Pureer de soep en kruid ze eventueel bij Tip: Is de soep de dik naar jou smaak? Voeg dan nog een klein beetje extra bouillon toe en mix nog even door

 

Op de foto: Als kommetje gebruikte ik een uitgeholde pompoen, gevuld met heerlijke soep én vers gebakken broodkorstjes! Mmmmmm!

1 Comment On This Topic
  1. Cook a meal: Pompoentaart
    on Oct 24th at 4:39 pm

    […] met die gigantische pompoen?” Ik heb alvast m’n diepvries aangevuld met enkele liters heerlijke pompoensoep maar heb nog steeds een kwart pompoen over… Tijd voor een […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>