Bedankt Lex
Een soepje afkomstig van de website van tv zender Njam. Meerbepaald van Thierry Theys, een jonge getalenteerde chef met zijn eigen restaurant Nuance… waar ik dringend eens moet reserveren! Zoals de meeste foodies ben ik grote van Njam. Van de chefs, de programma’s en natuurlijk van de vele heerlijke recepten. En toch botste ik niet toevallig op dit recept…
Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen we op visite waren bij mijn allerbeste vriendin Dorien en haar geweldige verloofde Alexander. (DnA dus, net zoals ik en Dimitri #meanttobe). Op Oudejaarsavond hadden ze een diner bij hen thuis en elk koppel verzorgde een gang van het menu. Ik had onmiddellijk spijt dat we er niet bij konden zijn die avond, want van begin tot einde hadden alle gasten duidelijk hun best gedaan.
Maar toen Lex vertelde over het voorgerecht, een soepje met aardpeer en coquilles, zag ik zijn ogen (nog meer dan anders) fonkelen. Ik heb het dan ook de dag na onze supergezellige apres-nieuwjaarsavond opgezocht én klaargemaakt én gefotografeerd … én opgegeten! En nu hoop ik dus dat ook jullie van dit lekkere soepje zullen genieten!
Soepje van aardpeer met coquilles
Ingrediënten voor 2 personen
(zo omschreven, wij hebben er met 4 van gegeten, ik gebruikte wel 2 coquilles per persoon)
500 g aardperen
4 coquilles
1/2 ui
1 teentje look
1l water
100 ml room
1 blokje kippenbouillon
2 stronkjes witloof
Zeste van 1 limoen
enkele hazelotjes
olijfolie – boter
- Schil de aardperen.
- Leg ze onmiddellijk in een kommetje met koud water om het verkleuren tegen te gaan
- Spoel de coquilles onder koud stromend water en dep ze droog
- Snij de ui en de aardperen in grove stukken
- Pel de look
- Stoof de ui met het teentje look aan in een scheutje olijfolie
- Voeg de stukjes aardpeer toe en laat gaar stoven
- Blus de groentjes vervolgens met het water en de room en doe er een blokje kippenbouillon bij
- Breng aan de kook.
- Verhit een scheutje olijfolie op het vuur en stoof hier het witloof in aan.
- Kruid met peper en zout en voeg een klontje boter toe.
- Snij 2 rauwe coquilles in plakjes
- Besprenkel ze met olijfolie, zeste van limoen en kruid met grof zout en peper
- Bak de twee overige coquilles kort aan in een scheutje olie.
- Mix de soep glad en passeer ze vervolgens door de zeef
Serveren:
- Schep wat van het gestoofde witloof in een soepbord
- Leg er enkele plakjes gemarineerde coquille, een kort gebakken coquille, enkele rauwe witloofblaadjes, enkele hazelnootjes en bij.
- Overgiet met de soep van aardpeer en werk af met enkele druppels olie
Smakelijk!
x
Amylia
—————————————————————————-
Prachtig bord van Serax – Base by Piet Boon