De would-be chef
Het eerste recept dat ik klaarmaakte uit het kookboek “De would-be chef” van Sven Ornelis. Meer info over dit must-have boek kan je hier terugvinden. Een klassieker in de mix, om het even in ‘radiotermen’ te zeggen. En dat zorgde meteen voor wat verwarring bij een collega blogster. Toen ik liet weten dat ik ‘Vitello tonato’ ging klaarmaken en ik daarvoor rosbief ging kopen moest Tessa van ‘Koken op Hakken‘ wel erg lachen. “Vitello tonato… Dat is met kalfsvlees hé Amylia!”
Maar dit recept van Sven Ornelis is wel degelijk met rosbief! Zoals hij het zelf zo mooi schreef: ‘dit gerecht valt onder de categorie: niet echt zoals het hoort, maar pimpen mag … als het maar lekker is’. En lekker was het! Vitello tonato… en toch ook niet, een gerechtje om te proberen!
Vitello tonato… en toch ook niet
Klaar in 10 minuten, goed voor 4 personen
8 dunne plakjes rosbief
1 blik tonijn in olijfolie
enkele lepels mayonaise (kan-en-klaar)
sap van 1/2 citroen
peper en zout
tabasco
4 tl kappertjes (gewone of grote)
1 handvol rucola (optioneel)
Schilfers parmezaanse kaas voor de afwerking
- Leg de plakjes rosbief naast elkaar op een bord
- Ga er even met de pepermolen over
- Doe de tonijn in de blender, meng er genoeg mayonaise onder tot je saus lekker smeuïg wordt
- Voeg het citroensap toe
- Kruid af met peper, zout en een beetje tabasco
- Serveer met de kappertjes en schilfers Parmezaanse kaas, ook een beetje rucola is er erg lekker bij!
Benieuwd naar de andere recepten van Sven Ornelis?
Koop dan nu zijn boek “De would-be chef“
Ik vind het ook zf3 leuk, die beduimelde, vroaemfrafide boekjes. Zelf ben ik in het bezit van een receptenboekje, dat ik aangeschaft heb toen ik het huis verliet. Daarin recepten, opgetekend uit mijn ouders’ mond: tomatensoep, erwtensoep, dat soort zaken. Verder hen ik ook heel dierbare herinneringen aan mijn eerste successen op culinair gebied. Gloeien van trots en dat dan samen met je vriend/man kunnen delen!! Hellup, waar blijft de tijd …
TOP!