Lekkers voor iedereen
In ‘Iedereen eet mee’ boek vind je zowel zoete als hartige recepten. Zo zijn er verschillende soorten wafels, gezonde pannenkoeken, originele pizza, granola en nog veel meer lekkers. Op mijn ‘must cook’ lijstje staan alleszins nog quinoa koekjes, hulksalade (klink cool hé?) en verse crackers. Bij elk recept is er een duidelijke vermelding voor welke allergie of intolerantie het recept geschikt is, handig en overzichtelijk! Bovendien zijn de bereidingen absoluut ook haalbaar voor iedereen.
Toegegeven, ik ben zelf niet vertrouwd met alle ingrediënten die Alexia in haar recepten gebruikt. Zo zijn arrownoot, xanthaangom en rijstbloem geen ingrediënten die ik standaard in huis heb. Goed nieuws wel voor wie het boek koopt: als je een ingrediënt koopt om het te gebruiken in een van de recepten uit het boek, dan kan je er meermaals van genieten. Omdat je het gerechtje (hopelijk) meermaals zal klaarmaken én omdat ingrediënten consequent hergebruikt worden in andere recepten.
Wie dus 100% verantwoord wil genieten, met of zonder allergie of intolerantie zal zeker en vast inspiratie vinden in dit boek!
Iedereen eet mee
Alexia Stevens
Uitgeverij Manteau
22,5 euro
Leuk om weten: Alexia is ook de drijvende kracht achter de foodblog ‘must be yummie’ met dezelfde insteek als haar boek.
We kwamen elkaar al geregeld tegen op events (veel te lang geleden trouwens!) en ik kan je verzekeren… het is een topmadam!
Ik ging natuuuuurlijk aan de slag met dit kookboek en maakte een variant op een van de recepten: Smeuïge kiphamburgers met auberginebroodje : check it out!
1 Reactie