Surimi: meer dan je denkt
Wist je dat surimi al eeuwenlang een vast ingrediënt is in de Japanse keuken? Het is een product van fijngemalen witvis dat met een paar simpele stappen omgetoverd wordt tot die bekende oranje-witte rolletjes. Surimi wordt vaak onderschat: veel mensen denken dat het “nepvis” is of vol zit met onnodige toevoegingen, maar dat is helemaal niet waar. Het is eigenlijk heerlijk bewerkt witvis, rijk aan proteïne, arm aan calorieën en klaar om meteen gebruikt te worden. Hoog tijd dus om dit topingrediënt in de spotlight te zetten. Dankzij de milde smaak en textuur is het niet alleen ideaal voor koude gerechten zoals salades, maar ook voor warme creaties zoals deze heerlijke spaghetti met chili-citroen boter. En het beste? Het zit boordevol proteïnen, is super laag in calorieën en vooral kant-en-klaar! Je hoeft dus geen keukenprins(es) te zijn om hiermee aan de slag te gaan. Veelzijdig, lekker en gezond – wat wil je nog meer?
Tip: Kies voor premium surimi van Vici in plaats van gewone surimi wanneer de surimi de hoofdrol speelt in je gerecht zoals in deze pasta bijvoorbeeld. Bovendien blijft premium surimi bij verhitting beter intact dan gewone surimi, de hogere kwaliteit voorkomt dat de surimi uit elkaar valt of een papperige textuur krijgt.
Spaghetti met surimi en chili-citroen boter
Hoofdgerecht voor 4 personen
2 tenen look
2 sjalotten
100 g panko
Handvol verse peterselie
400 g spaghetti
40 g echte boter
6 el olijfolie
2 tl chili vlokken
sap en zeste van 1 citroen
300 g Premium surimi
- Snipper de look fijn en de sjalotten fijn
- Verhit een lepel olijfolie in een stoofpan op laag vuur
- Voeg de panko toe, roerbak tot de panko begint te kleuren
- Voeg de fijngesnipperde look toe en bak nog een minuutje
- Schep de fijngehakte peterselie door de panko
- Haal uit de pan en zet opzij
- Kook de spaghetti al dente in gezouten water en maak ondertussen de chili-citroen boter
- Verwarm 2 el olie en de boter in de stoofpan
- Stoof hierin de fijngesnipperde sjalotten
- Roer de chilivlokken, het citroensap en de zeste van citroen door de boter
- Snij of scheur de surimi in hapklare stukken en voeg toe
- Giet de pasta af en schep bij de chili-citroen boter
- Voeg een soeplepel pastavocht toe
- Schep de helft van de panko onder de pasta
- Verdeel de pasta over vier borden en werk af met de rest van de panko
Cookameal ge(tv)spot
Enkele jaren geleden mocht ik samen met een knappe krab en deze lekkere surimi de hoofdrol spelen in een infomercial van Vici. Een supertoffe ervaring waar ik toen niets dan leuke reacties op kreeg!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met Vici Belgium