Zoete aardappel met nigella seeds

Zoete aardappel met nigella seeds

En plots zat er een pakketje in de brievenbus van The Flavor Shop. Deze online kruidenwinkel heeft een ruim basisassortiment maar daarnaast ook een heel gamma bijzondere kruiden en kruidenmengelingen. Ik was dan ook erg blij dat er in het pakje een voor mij onbekend kruid zat: nigella seeds. Spannend!

IMG_0258

Wikipedia zegt: “Nigella Seeds = zwarte komijn (Latijn: Nigella sativa), ook bekend als nootmuskaatbloem, is de bekendste soort van de Nigellafamilie. In de keuken worden meestal geroosterde zaden gebruikt omdat deze een muskaatnootachtige smaak hebben. In de Indiase, Turkse, Perzische, Egyptische en Griekse keuken worden de zaden gebruikt om brood te versieren of gemalen om smaak te geven aan vleesgerechten.”

Na een beetje googlen kan ik concluderen dat dit smakelijke kruid ook supergezond is,  het wordt beschreven als een echte energieleverancier voor je lichaam.

Via Pinterest vond ik een leuk bijgerechtje om dit kruid eens te testen. Ziehier zoete aardappel met nigella seeds!

bataatclose

 

Bijgerecht voor 4 personen

2 à 3 zoete aardappels
olijfolie
Peper en zout
1 el nigella seeds

  • test
  • Verwarm je oven op 190°C
  • Schil de zoete aardappels
  • Snij ze in ongeveer gelijke partjes
  • Doe de partjes in een ovenschaap en besprenkel ze met olijfolie
  • Kruid met peper en zout
  • Bestrooi met nigella seeds
  • Plaats de ovenschaal 45 minuten in je voorverwarmde oven

 

Inspiratie vond ik bij Food 52!

3 Comments On This Topic
  1. Dorien
    on Mar 10th at 3:19 pm

    Origineel en super lekker!

    Reply
  2. Cook a meal: Tandoori kip
    on Apr 22nd at 4:06 pm

    […]   Serveer met basmatirijst, naan of waarom niet met zoete aardappelen? Een receptje vind je hier. […]

    Reply

  3. […] Heerlijk met partjes zoete aardappel! Klik hier voor het recept! […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>