Event: Culinaria presents Autumn

Event: Culinaria presents Autumn

De laatste editie van Culinaria vond plaats in mei 2015. Maar ik herinner me mijn bezoek aan dit culinaire festival alsof het gisteren was. Het was een van de allerleukste, lekkerste en gezelligste avonden ooit. Dit jaar staat Culinaria in het teken van verandering en vernieuwing: een nieuwe datum (18 tem 30 oktober), een nieuw concept en een nieuwe locatie. Superblij dat ik deze nieuwe versie mocht gaan ontdekken dankzij Schweppes, maar stiekem was ik vooraf best een beetje sceptisch… Zou het even memorabel worden als vorig jaar?

De locatie was alvast een schot in de roos. Een oud industrieel magazijn werd omgetoverd tot een geweldige hotspot voor foodies en levensgenieters. Meer dan 60 waanzinnige chefs, vergezeld door de beste ambachtslieden én bartenders onder een dak, verdeeld onder drie werelden: Mercado by Leffe, Gastronomique San Pellegrino en Club Perrier.

 

plan

 

Mercato by Leffe:

De “markthal” van het event en eigenlijk ook een beetje het kloppend hart. Hier vind je elke avond 10 chefs terug, die samen 10 gerechten klaarmaken die je naar hartenlust kan aankopen en proeven. Verder scoor je hier de beste producten van het seizoen.

Gastronomique San Pellegrino

Hier draait de avond helemaal rond “experience”… en wat voor één! Je wandelt vanuit een ‘jungle-gang’ vol planten binnen in een balzaal die wel uit een sprookje lijkt te komen. Witte stoelen, witte tafels, witte decoratie,… In deze unieke setting mochten we genieten van een 8 gangen menu, bereid door 8 handen.

Ik mocht op vrijdag 21 oktober proeven van het talent van Julien Burlat (Dôme), Nicolas Darnauguilhem (Neptune), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Fôret) en Pierre Marcolini (dé chocolatier natuurlijk!). We werden van begin tot eind heerlijk in de watten gelegd.

collageculinaria

 

Apero
Gin tonic by Schweppes

Mises en bouche
Oester, rozenbottel, oasperule (Nicolas Darnauguilhem)
Geflambeerde Bretoense St Jacobsnootjes, pastinaak (Pascal Devalkeneer)
Huisbereide zwarte pens, peterselieolie, radijzen en zee-egels (Julien Burlat)
Russische boterham, frangipane van witloof, rollmops, spuitjes (Pierre Marcolini)

Gerechten
Tonijn, biet, schorseneer en jus met anijs (Nicolas Darnauguilhem)
Knolselder, gerookte makreel, herfsttruffel (Julien Burlat)
Geroosterde kalfszwezerik met kreeftenjus en miso ((Pascal Devalkeneer)

Zwitserse kazen

Pré-dessert
Bladerdeegbrioche met amandelpralinésmaak, met sausje van cichorei en kardemommayonaise (Pierre Marcolini)

Nagerecht
Citroenroom, schuimgebakje met zoethout op een bedje van gedroogd fruit, chocolade (Pierre Marcolini)

Koffie en versnaperingen

collageculinaria2

 

Het perfecte gezelschap, heerlijk eten en lekkere bijpassende wijnen, 200% genieten. De gangen werden afgewisseld met artistieke optredens. Zang, dans en muziek wisselden elkaar af en zorgden voor een extraatje in de sfeer. Misschien een klein werkpuntje voor volgend jaar? Alles was aanwezig: een toplocatie, mooie decoratie, waanzinnige chefs en dus ook een zalige menu, leuke bediening, knappe acts,… Maar misschien kan er nog verder nagedacht worden om hier een duidelijke rode draad in te steken en zo van al deze elementen een mooi geheel te maken.

Naast alle aanwezigen in de zaal bleken ook de chefs bleken zich smakelijk te amuseren. Voor hen was het zichtbaar een unieke ervaring om samen mensen te verrassen met hun kookkunsten! Na dit onvergetelijke diner was het tijd voor… cocktails!

Club Perrier

Dit jaar kan je op Culinaria nog een hele tijd blijven nagenieten in de cocktailbar. De menukaart? Een selectie heerlijke cocktails en gin tonics. 
Wij klonken alvast op nog veel meer Culinaria-edities!

Culinaria loopt van 18 tem 30 oktober
Kaartjes en meer info op www.autumn.brussels

Tickets voor het restaurant ‘S.Pellegrino Gastronomique’, en de workshops zijn enkel verkrijgbaar via voorverkoop. Toegang tot de Mercato en de Perrier Club zijn verkrijgbaar in voorverkoop of aan de kassa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>