Event: Culinaria ‘The Belgium effect’

Event: Culinaria ‘The Belgium effect’

Je krijgt niet elke week de kans om op één avond gerechten te proeven van een tiental topchefs. Ik keek dan ook echt naar uit naar vorige week vrijdag (08/05/2015). Want dan mocht ik uitgebreid proeven en genieten van ‘The Belgium Effect’ op het culinaire event Culinaria! Met veel ‘goesting’ en hele hoge verwachtingen vertrok ik in fantastisch gezelschap naar Tour & Taxi Brussel.

Bij binnenkomst was er onmiddellijk een groot probleem… Kiezen. Er waren tenslotte twee volledig verschillende menu’s om van te proeven. Mijn gezelschap nam menu 1 en dus koos ik voor menu 2. Zo kon ik dus toch van alle gerechten proeven, lucky me. Als start was er ‘aperonomie, gastronomische één-beet-hapjes vergezeld van een Leffe naar keuze. Nu ben ik normaal gezien echt geen bierdrinker, maar de Ruby Leffe (die een beetje wegheeft van kriekenbier en dus iets zoeter is) was een goede start van wat een fantastische avond zou worden!

favo

– Een van mijn favorieten : Alex Joseph van Rouge Tomate –

Culinaria werkt met een bonnetjessysteem, voor elke gang eentje, waarmee je dan het volgende gerecht van je menu bij de verschillende chefs kan ophalen. Bij elk gerecht hoorde een aangepaste wijn of een biertje. Het leuke aan dit systeem is dat je zelf het tempo van je menu bepaalt. Heb je even voldoende gegeten? Geen probleem, dan kan je deelnemen aan een workshop of shop je heerlijke producten op de gourmet markt. Wanneer je terug trek hebt begeef je je naar de volgende stand en kies je een gezellig plekje uit om te genieten van al dat lekkers. En of het lekker was! Ik moet nog steeds watertanden als ik de foto’s herbekijk!

collage
Super ook om bij de verschillende chefs een praatje te kunnen maken. Terwijl ze normaal gezien ‘ver weg’ in hun keuken staan zijn ze op Culinaria echt heel dicht bij. En het mag gezegd worden, ze waren allemaal heel vriendelijk en enthousiast. Het team van Eric Martin (Restaurant Lemonnier) leerde me op een rustig moment zelfs hoe ik de perfecte quenelle moet maken! Het dessert op onderstaande foto heb ik helemaal zelf gedresseerd! Je begrijp het wel… Mijn avond kon niet meer stuk!

dessert
We waren bij de eersten die arriveerden en ook de laatsten die Culinaria die avond verlieten. Met de taxi, uiteraard, naar ‘The Hotel’. Een viersterrenhotel in hartje Brussel.Van bij onze binnenkomst tot aan de check-out was alles tot in de puntjes verzorgd. De grootste troeven van dit hotel? De goede locatie, het indrukwekkende uitzicht, het mooie interieur en het geweldige ontbijtbuffet! Ook was er een Spa en een restaurant, maar om die te beoordelen zal ik nog een keertje terug op citytrip in eigen land moeten gaan!

the-hotel

 

The Belgium Effect van deze avond?
Moe maar meer dan voldaan en 200% happy!

 

Bedankt CulinariaThe Hotel BXLLe Gruyère, onze avond was perfect!

4 Comments On This Topic
 1. Christel Vande Kerkhove
  on May 19th at 2:42 pm

  Wij hebben jammer genoeg geen goede ervaring van het evenement.
  Jammer genoeg door tijdsgebrek en het verplicht verlaten om 16u00 van het evenement, hebben we niet alle gerechten kunnen proeven. De workshops die gegevens worden maakt dat je in tijdsnood komt om alle gerechtjes te kunnen proeven. Niet alle koks waren even enthousiast om met de bezoekers een praatje te doen. Trouwens heel veel geld voor hetgene dat in de plaats krijgt. Twee gerechtjes waren toppers, maar de rest was niet zo schitterend. Heel weinig van Belgian foor teruggevonden. Niets nieuws of vernieuwend geproefd. Echt niet voor herhaling vatbaar. Ik geef liever 100 euro uit aan een echt toprestaurant die het waard is.

  Reply
  • Cook Amyl
   on May 19th at 5:12 pm

   Oh wat jammer om te lezen! Om 16u? Ah je was naar een middageditie! Ik heb misschien geluk gehad en met de juiste chefs een praatje gemaakt? Aperitief + 7 gangen + aangepaste wijnen + kaasschotel + gintonic + degustif + champagne a volonté … Dat krijg je enrgens voor 100 euro denk ik. Wij hebben echt een topavond gehad… vind het spijtig te lezen dat het is tegengevallen.

   Reply
 2. Cookameal:Insta-mei - Cookameal
  on Jun 6th at 2:32 pm

  […] om even terug te blikken op de maand mei. Het mag gezegd worden, mei was een echte topmaand. Er was het geweldige foodfestival Culinaria, mijn 4daagse detox met LOT’s of juicES, de waanzinnige #cookameallunch en last but not least […]

  Reply

 3. […] laatste editie van Culinaria vond plaats in mei 2015. Maar ik herinner me mijn bezoek aan dit culinaire festival alsof het […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>