BBQ-special: Indische kipkebabs

BBQ-special: Indische kipkebabs

 

 

bbqroelcookamealBloggen is super. Ik leer bij, ben nog actiever op zoek naar leuke recepten en combinaties, krijg leuke reacties én krijg zelfs vrienden over de vloer die mee willen koken. Zo had ik vorige week zondag Roel op visite, een echte kok. Samen stonden we de hele dag in de keuken voor de Cookameal BBQ-special. Omdat het een hele leuke én leerrijke dag was toch ook even een grote DANKJEWEL Roel!

Een van de meest succesvolle BBQ-gerechten van de avond:
Indische kipkebabs aka “kip tandoori op een stokje”. 

Voor 4 Indische kipkebabs

4 kipfilets
4 el tandoori kruiden
1/2 l volle yoghurt
Sap van 1 limoen
Scheutje olijfolie
4 grote vleesbrochettes (je kan ook kleine kebabs maken en satéstokjes gebruiken)

kipenmarinade

  • test
  • Meng yoghurt, tandoori, limoensap goed door elkaar
  • Voeg een scheutje olijfolie toe
  • Snij de kip in lange repen
  • Leg de kip in een schotel en bedek ze met de marinade. Dek de schotel af en laat minstens 2u marineren
  • Steek de kiprepen acordeongewijs op de brochette
  • Bak de kipkebabs op de BBQ

 

Marineren met yoghurt? Ja! Yoghurt maakt de vezels van de kip zacht. Zo zal de kip extra mals en sappig zijn na het bakken.

kipkebab2

3 Comments On This Topic
  1. Kenny P.
    on Aug 26th at 4:47 pm

    Ik heb onlangs de kipkebabs bereid en het was echt een topper!! Zeker proberen!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Aug 26th at 4:55 pm

      Bedankt Kenny!

      Reply
  2. Cook a meal: Lamskofta
    on Sep 2nd at 4:10 pm

    […] zeker ook de andere zalige BBQ-recepten: courgettesaté met prosciutto, indische kipkebabs, marrokaanse salade en nog veel […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>