Bananenbrood met bosbessen

Bananenbrood met bosbessen

Een receptje dat ik kreeg van een supermadam (jaja, het gaat over jou!) met de melding: “Deze maak ik tegenwoordig om de 3 dagen omdat het hele huis er verslaafd aan is”. Geeft toe, dat wekt toch wel wat nieuwsgierigheid?! Heel leuk aan dit recept is dat je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt en dat het broodbeslag maken maar een paar minuten tijd vraagt. Nu nog 50 minuutjes de oven in en tadaaaaaaaa: daar is je bananenbrood met blauwe bessen. Wat een zalig tussendoortje! Perfect voor de kleine honger! (of zelfs als ontbijt!) Zonder boter, zonder suiker én zonder bloem! Dat kan tellen! Ik ben helemaal fan… en mijn collega’s ook! Wedden dat jij en je gezin er ook van zullen smullen?

Zelf gebruik ik voor de bereiding liefst mijn blender. Lekker handig, alles er in en mixen maar. Maar het kan uiteraard ook gewoon met een staafmixer!

100 g havermout
100 g amandelmeel
4 rijpe bananen
60 g dadels
3 eieren
1 tl vanille extract
2 a 3 el chiazaad
1 el bakpoeder
Snuifje zout
150 g blauwe bessen

  • test
  • Verwarm je oven op 175°C
  • Breek de eieren en doe ze in je blender
  • Ontpit indien nodig de dadels
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de bosbessen, toe
  • Mix tot een dikke gladde massa
  • Meng de bessen met een spatel onder het broodbeslag
  • Giet in een bakvorm
    Tip: gebruik een siliconenvorm of gebruik een beetje bakspray (glutenvrij) tegen het plakken
  • Bak 50 minuten

bananenbrood

 

Resultaat? Een vochtige cake die qua structuur wat weg heeft van broodpudding, maar dan veel gezonder natuurlijk!

Goed om te weten:
– Allergisch aan amandelmeel? Vervang dit ingrediënt door 50g kokosmeel
– Niet gek op bosbessen of op zoek naar variatie? Laat je gaan: noten, rozijntjes, appel, peer,…

 

18 Comments On This Topic
  1. Judith - myfoodblog.nl
    on Feb 26th at 8:33 pm

    Lekker! Ben op het moment helemaal fan van blauwe bessen :-)

    Reply
    • Cook Amyl
      on Feb 28th at 12:45 pm

      Hmmm ik ook! Lekker!

      Reply
  2. Aurélie - lovelifelovefashion
    on Feb 28th at 10:22 am

    Oké deze probeer ik uit dit weekend! 😀

    x Aurélie

    Reply
  3. Nichtje
    on Mar 6th at 6:45 pm

    Ben een heel trots nichtje ❤

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 6th at 7:05 pm

      Seg lieve schat! Je doet me blozen! Kom gerust eens een middagje mee lekkere dingen koken hé! Altijd welkom hier!

      Reply
  4. Beauty Treasures
    on Mar 15th at 12:32 am

    Klinkt lekker, maar amandelmeel? Waar verkoopt men zoiets? Gewoon bij Colruyt?

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 15th at 1:24 pm

      Hihi, Amandelmeel = amandelpoeder Gewoon in de supermarkt bij de bakproducten! Succes!

      Reply
  5. valerie
    on Mar 31st at 8:34 am

    gemaakt en gesmaakt , was heel lekker !!!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Apr 1st at 6:51 pm

      Zo hoor ik het graag! Bedankt om het even te laten weten, superfijn!

      Reply
  6. Mien
    on May 8th at 9:48 pm

    De blauwe bessen vervangen door anderhalve mango. Heerlijk :-)

    Reply
  7. Lieselot
    on Sep 28th at 7:28 pm

    Voor de tweede keer gemaakt, deze keer met rozijnen ipv blauwe bessen. En weer heel lekker!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 28th at 8:52 pm

      yessssaaaah, dat hoor ik graag sé! Bedankt topper!

      Reply
  8. Rudy
    on Sep 30th at 8:23 pm

    Hmm, lekker en gezond……….ik ben grote fan van jou

    Reply
    • Cook Amyl
      on Sep 30th at 8:30 pm

      Oh bedankt! Wat een leuk compliment!

      Reply
  9. Aurélie - lovelifelovefashion
    on Nov 17th at 6:39 pm

    Yum yum yum!! Deze moeten we eens maken dit weekend. Ziet er al lekker uit en als ik lees dat je gans de familie verslaafd hebt gekregen kunnen we niet anders dan zelf proberen 😀

    x Aurélie

    Reply
    • Cook Amyl
      on Nov 17th at 7:14 pm

      Hahaha, zeker testen lieverd! En euh, snel nog eens meeten zou ik zo denken?

      Reply
  10. Tina
    on Mar 5th at 10:12 am

    Hoi! Ik ging je iets laten weten als ik dit recept geprobeerd had. Ikzelf vond het ok, maar mijn kinderen waren niet enthousiast. Het ligt aan hen hoor. Niks gezond dat ik probeer te bakken, als er banaan inzit, is het afgelopen voor hen blijkbaar. Ik zoek verder Enfin, ik blijf je volgen. Groetjes!

    Reply
    • Cook Amyl
      on Mar 5th at 11:05 am

      Hoi Tina, wat jammer! Misschien een ideetje om het eens met chocolade erbij te testen. Deze mug cake is bijvoorbeeld met banaan… maar ook met chocolade! 😉
      En laat me gerust weten naar wat voor recepten je verder nog op zoek bent voor de kids, ik test met plezier een paar dingen uit! x Amylia

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>