Ontbijtwafels

Ontbijtwafels

Zoals je misschien eerder al las op de blog zijn Dimitri (the hubby) en ik echte Barcelona fans. Een van onze vaste adresjes in Brunch&Cake, een ondertussen welgekend “Healthy & Funky” ontbijtadresje. Jammer genoeg niet echt iets voor mijn “spek-en-eieren-man”… Nu staat er op de kaart één gerecht dat zijn aandacht wél kreeg: ontbijtwafels met gepocheerde eieren. Getest, goedgekeurd en sinds dien de vaste bestelling wanneer we in dit hippe adresje ons ontbijt nuttigen.

Maar aangezien wij niet in Barcelona zijn, dacht ik de wafels gewoon naar België te brengen.  Makkelijk gezegd dan gedaan, de chef kok van Brunch&Cake was duidelijk niet van plan zijn recept te delen. En mijn eerste pogingen waren geen grandioos succes. (zie: te zoet, te zout, te zwaar, niet krokant, …)

Maar na een aantal keer proberen had ik het ideale recept te pakken! Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen dat ik niet de enige was thuis die daar héél blij om is?

Ontbijtwafels

Voor 4 personen
(+- 8 wafels, hangt een beetje af van je wafelijzer)

2 eieren
300 ml melk
225 g bloem
1 g zout
100g boter
5g bakpoeder

 • test
 • Zeef bloem, bakpoeder en zout samen en meng deze ingrediënten
 • Voeg al kloppend de eieren en de melk toe
 • Meng ook de gesmolten boter onder het beslag
 • Verwarm je wafelijzer
 • Zorg dat het wafelijzer heet is
 • Bak de wafels mooi goudbruin in ongeveer 4 minuten

 

Het leuke aan dit recept is dat je hier heel veel kanten mee uit kan!
Een paar leuke ideetjes:

 

Zout: Ik serveer ze het liefst met avocado, een gepocheerd eitje en een klein beetje fleur de sel. Maar ook een stukje spek kan je hier prima bij serveren. Maar met dit basis beslag kan je ook nog eens enorm veel variaties bedenken! Voeg bijvoorbeeld eens een beetje kaas toe, lekkkkkkker!

Zoet: Voor de zoetebekjes aan tafel serveer je deze wafels gewoon met zoete toppings. Enkele ideetjes om je te inspireren: Chocolade en aardbeien, pindakaas en banaan of gewoon een laagje poedersuiker.

 

Benieuwd of jullie ook zo gek zullen zijn op deze wafels!
Tag je foto’s met @cookameal en make me happy!

x

Amylia

4 Comments On This Topic
 1. Sandra
  on Mar 4th at 11:47 pm

  Wat grappig, dit was ook mijn favoriete ontbijtadres toen ik in Barcelona was! Goddelijke ontbijtjes hadden ze daar… Dit ziet er fantastisch uit zeg!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Mar 5th at 11:03 am

   Heel leuk adresje, maar er zijn er nog zo vele. Barcelona is echt een top stad, can’t wait to go back!

   Reply
 2. RS
  on Mar 7th at 11:43 pm

  Suiker moet niet voor bij de ingrediënten maar bij de bereiding wel. Lijkt mij dat er voor hartig geen suiker in moet en dat het een tikfout betreft?

  Reply
  • Cook Amyl
   on Mar 7th at 11:45 pm

   Bedankt voor je oplettendheid! Ik heb het aangepast!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>