Barcelona: Topadresjes

Barcelona: Topadresjes

Denk je zelf ook wel eens na wat je zou doen als je de loterij wint?
Mijn man en ik zijn het over een ding al zeker eens…
We kopen een appartement in Barcelona.

Barcelona?

Deze stad heeft het allemaal: cultuur, strand, leuke winkels, lekker eten, een goed klimaat en nog eens dicht bij huis ook. In minder dan twee uur vliegen sta je in deze fantastische stad! De highlights ga ik hier niet uit de doeken doen, even googlen en je hebt een lijstje met dé bezienswaardigheden. Ik neem jullie even kort mee naar mijn favoriete foodadresjes, voor elk uur van de dag en voor ieders budget!

Voor ik van start ga, de vuistregel: Waar ook ter wereld je bent, eet nooit in een restaurant waar buiten foto’s hangen van de gerechten. Deze zijn (op waarschijnlijk een aantal uitzonderingen na) toeristisch. Zie: te duur voor de kwaliteit die ze aanbieden.

Mijn favoriete adresjes

Ontbijt

De dag starten doe je met een lekker ontbijt. Ik bedoel natuurlijk: met een overheerlijk uitgebreid ontbijt mét een zalige koffie én een fruitige smoothie. En dat kan je nergens beter dan bij Brunch & Cake. En de naam van deze zaak zegt het zelf… Je kan er ook gezellig brunchen (en hoeft dus niet speciaal een wekker te zetten van vakantie).

brunchcake

Believe me… you’ll love it!
(Brunch & Cake – Enric Granados 19)

Tapas

Na een flinke wandeling is het tijd voor tapas, en die eet ik graag op een lokaal adresje. Je zou er als toerist zo voorbij wandelen… Maar wij houden er telkens met veel plezier even halt, samen met heel wat locals: Jai-ca. Weet je niet wat kiezen? Vraag raad aan het personeel, ze spreken niet allemaal goed Engels maar zijn wel allemaal even vriendelijk!

jai-ca
(Jai-Ca – Carrer de Ginebra 13 – Barceloneta)

Paella

Geen bezoek aan Barcelona zonder de beste paella te eten bij Can Majo. Een restaurantje vlak aan de zee dat ook erg geliefd is bij de locals. Mmmmmmmmm ik heb er nu al weer zin in!
(Can Majo – Almirante Aixada, 23)

Gastronomisch

Heb je iets te vieren wil je gewoon dé ultieme foodie ervaring? Probeer dan vanaf ongeveer 3 maanden voor je verblijf in Barcelona een tafeltje te reserveren in Tickets. Het restaurant ziet er langs de buitenkant een beetje uit als een ‘tickets winkel’, een kaartjesloket. En ook binnenin is het erg bijzonder… en dan heb ik het niet enkel over de inrichting en het geweldige, flamboyante personeel!

tickets

Op je bord: Tapa’s met een ster, tot in de puntjes uitgewerkt. Dit restaurant is in handen van de wereldberoemde broers en chef-koks: Albert & Ferran Adrià. Walhalla!
(Tickets bar – Av. del Parallel 164)

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer topadresjes!
Ik maakte voor jullie alvast een handige fiche om mee te nemen.

pdf_icon

Heb je zelf nog een must-try adresje in deze geweldige stad?
Aarzel niet en plaats het in de commentaar!

 

Have fun!

x

Amylia

bcn

(Foto in ons favoriete hotel: Grand Hotel Central)

8 Comments On This Topic
 1. Maxime
  on Feb 5th at 9:03 am

  Ik ben mijn hart ookk verloren in Barcelona! Deze adresjes ga ik dus zeker onthouden voor de toekomst!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Feb 5th at 10:12 am

   Ah super! Moest je zelf nog leuke tips hebben laat je het maar weten hé! Ik ontdek graag nieuwe dingen en ga dit jaar zeker nog wel een keertje terug!

   Reply
 2. Aurélie - lovelifelovefashion
  on Feb 5th at 10:34 am

  Yay! ik hou van je nieuwe rubriek idee ^^ Nog nooit in Barcelona geweest, maar als we er ooit geraken noteer ik alvast deze adresjes. Zeker dat met die tapas, paella en het ontbijt #yum

  x Aurélie

  Reply
  • Cook Amyl
   on Feb 5th at 12:13 pm

   Yessss, dat hoor ik graag! En er is nog veel meer leuks op komst! Whoop whoop

   Reply
 3. Sarah - Tasting Lifestyle
  on Feb 5th at 11:58 am

  Die fiche is supertof gedaan!

  Reply
  • Cook Amyl
   on Feb 5th at 12:13 pm

   hey Sarah, jippieeee! Dat maakt me heel blij!

   Reply

 4. […] ook de plek waar we dit dessert voor de eerste keer aten! (Meer over Barcelona lees je hier) Op een terrasje in de zon, wat wil je nog […]

  Reply
 5. Cookameal:Ontbijtwafels - Cookameal
  on Mar 4th at 11:20 am

  […] je misschien eerder al las op de blog zijn Dimitri (the hubby) en ik echte Barcelona fans. Een van onze vaste adresjes in Brunch&Cake, een ondertussen welgekend “Healthy & […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>