Gele tomatensoep met zeebaars

Gele tomatensoep met zeebaars

Een geweldig soepje, al zeg ik het zelf, dat ik voor het eerste keer klaarmaakte klaar ter voorbereiding voor Antwerpen Proeft deze zomer. Daar mocht ik (voor de allereerste keer) een workshop geven voor een publiek. Het is ondertussen al enkele maanden geleden, maar ik kijk nog met veel plezier terug op deze geweldige ervaring. (Throwback naar Antwerpen Proeft? Lees er hier alles over) Ik tover dit soepje dan ook met heel veel plezier nog regelmatig op tafel.

Het was dan ook een leuke verrassing wanneer Flair me even geleden contacteerde. Of ze dit cookamealtje in Flair mochten zetten… Natuurlijk! En dus: aan iedereen die mij dankzij Flair leerde kennen… WELKOM! En aan alle anderen: Ik stond vorige week in Flair, WOOHOOOOOW! #happyasahippo

dsc08045

Gele tomatensoep met zeebaars

(4 personen)

3 el olijfolie
1 kleine ui
2 teentjes look
1 tl geraspte gember
1 pot gele gepelde datterini tomaten*
1 tl rode currypasta
600 ml bouillon

bouillon:
4 stengels citroengras
1 ui
8 plakjes gember
½ tl zout
1,5 l kippenbouillon
1 tl korianderzaad

400 g zeebaarsfilet
peper en zout
Verse koriander
Pijpajuin

Bereiding

  • test
  • Verwijder het buitenste, vaak droge, blad van de stengels citroengras
  • Halveer ze en plek ze, bijvoorbeeld door er met de onderkant van een pan een tik op te geven
  • Voeg alle ingrediënten voor de bouillon samen in een kookpot sn breng aan de kook
  • Laat ongeveer 40 minuten sudderen
  • Giet de bouillon door een fijne zeef
  • Snij de look en de ui fijn
  • Verhit olijfolie in een kookpan en stoof hierin zachtjes look,ui en gember
  • Voeg na enkele minuten de currypasta toe
  • Roerbak tot de curry heerlijk begint te geuren
  • Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten sudderen
  • Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 min sudderen
  • Mix de soep glad
  • Proef, kruid bij met peper en een klein beetje zout
  • Bak de zeebaarsfilets kort aan in een beetje olijfolie, enkel langs de velkant tot het vel krokant is
  • Schik de zeebaarsfilet in diepe borden, schep er een soeplepel soep bij
  • Garneer met verse koriander en enkele stukjes pijpajuin

 

Tip: Heb je gasten en wil je  indruk maken? Serveer dan de gegarneerde bordjes zonder soep en giet de soep met een kannetje bij aan tafel. Succes gegarandeerd!

x

Amylia

—————————————

* De gele gepelde datterini tomaten van Elvea zijn verkrijgbaar bij Carrefour en Delhaize.

2 Comments On This Topic

  1. […] Gele tomatensoep met zeebaars […]

    Reply

  2. […] Proeft. Vorig jaar luidde de missie: maak een haalbaar gerechtje met onze gele tomaten. Het soepje van gele tomaten met zeebaars  werd een van mijn persoonlijke favorieten en werd al heel vaak klaargemaakt en gesmaakt, ook door […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>