A l’Ostendaise – Kom Proeven

A l’Ostendaise – Kom Proeven

De zee

Ik ben graag aan zee. Maar echt, echt graag. Toen ik klein was gingen we zo vaak mogelijk, naar het appartement van mijn grootouders. Winter en zomer, tijdens het ijsjes- en het wafelseizoen. Mijn zomervakantie bestond steevast uit een maandje thuis en een maand aan zee. De Belgische kust is daarom altijd een beetje thuiskomen.

Het regende zondag pijpenstelen. En toch vertrokken we richting “de zee”, naar Oostende. Dat stond zo op onze planning én ik had er een dagje verlof voor genomen. Bovendien had ik ondertussen echt wel zin in een vers garnaalkroketje, en waar kan je dat beter eten dan aan de kust? Met garnaaltjes recht uit de zee? (Je merkt het, ik zou zo terug vertrekken!) Hoe dichter we de kust naderden, hoe beter het weer. Yes, in Oostende scheen de zon!

A l’Ostendaise

Op de zeedijk, vlak bij ons hotel (Hotel Bero) was het net dat weekend à L’Ostendaise. Een foodfestival in het teken van lekkere vis uit de Noordzee. Op het festival geen bekende sterrenchefs of tv persoonlijkheden, maar 28 koks van plaatselijke restaurants met stuk voor stuk een liefde voor vis. En dan liefst nog gevangen door de enkele resterende Oostendse visboeren! Het zonnetje, lekkere gerechtjes met goede ingrediënten en fijn gezelschap (bedankt @dimitriwouters, @eatwarm en @luisa)…. Wat heb je nog meer nodig? Een middag om duimen en vingers bij af te likken!

collage1

collage2

Leuk ook om zo veel verschillende lokale restaurants te leren kennen. De favorietjes waren unaniem… Wij weten waar naartoe wanneer we de volgende keer naar Oostende rijden!

Meer weten over Oostende
en al het leuks dat er te beleven valt?

www.visitoostende.be

x

Amylia

amyliake

1 Comment On This Topic

  1. […] A l’Ostendaise – Kom Proeven […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>