Eindejaarsvraagjes van Cuberdon&Macaron

Eindejaarsvraagjes van Cuberdon&Macaron

De sympathieke en inpirerende Anniek van Cuberdon & Macaron had net voor het eindejaar een lijst met eindejaarsvraagjes voor mij klaar. Lees mee en ontdek een beetje meer over mijn favoriete momenten van vorig jaar en mijn dromen voor het huidige!

—————-

Wij vallen meteen met de deur in huis wat bezorgde jou het beste ‘foodorgasme’ in 2015 en waarom?
Mijn verjaardagsdiner bij The Jane. Eerst en vooral was het een verrassing van mijn (bangelijke) echtgenoot, ten tweede werden we ongelooflijk goed ontvangen door het ganse team én liet Nick Bril ons in preview enkele nieuwe gerechten proeven. WAUW.

FullSizeRender-2

Foodtrucks zijn in. Stel je krijgt ‘carte blanche’ en mag je eigen truck samenstellen. Wat serveer je en hoe ziet jouw truck eruit?
Mijn “droomtruck” zou modern zijn, maar toch huiselijk… marmer en hout met enkele vrolijke accessoires bijvoorbeeld. Wat ik zou serveren is een moeilijkere vraag… Maar ik denk spontaan aan ‘salad in a jar’. Salades geserveerd in jars, zowel warme als koude varianten. Wie komt er aanschuiven?

Welke stad moet je als foodie echt gezien hebben en waarom?
I love Barcelona. Ontelbaar veel leuke adresjes in elke prijsklasse. Heerlijke tapas in een gezellig steegje, cocktails op het strand en dineren met een ster… het kan allemaal op wandelafstand. Ik moet er snel eens een blogpost over schrijven… to be continued!

Thee of koffie? Met wel stukje taart?
Koffie drink ik meestal enkel bij het ontbijt, dus in dit geval kies ik voor thee. En taart? Hah, mij maak je blij met alle soorten taart. Maar een taart die altijd heel veel ooooh’s, aaaah’, en mmmmm’h veroorzaakt is Banoffee Pie. Het recept vind je hier.

banoffeestuk

Met welk product ‘Van Bij Ons’ ga je graag aan de slag en waarom?
Hier kan ik echt niet kiezen! Ik probeer zo veel mogelijk te koken met seizoensproducten van mij ons. Lekker, beter voor het milieu en een welverdiende steun voor alle harde werkers in deze sector!

Champagne, Gin Tonic of een ander aperitief?
Met een goede Gin Tonic kan je mij altijd plezieren… maar ook tegen een cocktail zeg ik geen nee.

Welk culinair genot zou jij iedereen willen toewensen voor 2016
Een (of liefst meerdere) avonden aan tafel met je liefste familie en vrienden. Want lekker eten smaakt in goed gezelschap nog zo veel beter!

Welk restaurant wil je komend jaar zeker bezoeken?
Graag ga ik nog eens dineren in “The Jane” (Antwerpen) en ook in “Pure C” (Cadzand). En als het even kan vlieg ik ook nog even naar Barcelona om te dineren in ‘Tickets”. Hihi, ik ben niet veeleisend hoor 😉

Wat staat er tot slot nog op jouw bucket lijst voor 2016?
Pfiiiieuw dat is een moeilijk vraag. Nog zo veel mooie dromen om waar te maken! En je dromen kan je best niet verklappen hé? Dan komen ze misschien niet uit….

xxx

 

Amylia

2 Comments On This Topic
 1. Katrien
  on Jan 3rd at 4:50 pm

  Ik ben wel benieuwd naar je topadresjes in Barcelona, want ik wil graag nog eens terug! :)

  Reply
  • Cook Amyl
   on Jan 3rd at 5:38 pm

   Thx! En moest je plannen maken voor de post online staat dan stuur je maar een mailtje!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>