Vieren we nog Pasen? Zeker en vast!

Vieren we nog Pasen? Zeker en vast!

50% van de Belgen geeft aan uit te kijken naar Pasen en voor maar liefst 90% is het een belangrijk familiemoment!

Lidl deed een onderzoek bij 1000 Belgen tussen 18 en 79 jaar naar onze eet/feestgewoontes op deze feestdag. Ik kreeg het verslag in mijn mailbox en deel met plezier enkele leuke weetjes die naar boven kwamen! Ik vergelijk ze even met mijn eigen gewoontes en ben natuurlijk ook benieuwd naar die van jullie!

Family First

De jongere generaties trekken op deze dag (t)huiswaarts om samen de dag door te brengen. Het is dan ook eerder de oudere generatie (55+) die de feestmaaltijd voorziet en dat zelfs naar jaarlijkse gewoonte (45%).
Ook wij trekken naar familie. Op ons paasbest trekken we elk jaar naar Limburg waar een deel van mijn schoonfamilie woont. Genieten met een grote G! 

Brunch/Lunch

21% van de ondervraagden geeft aan al van bij het ontbijt of de brunch Pasen in te zetten. 52% start rond de middag met een uitgebreide maaltijd.
Wij worden iets na de middag verwacht en lunchen dan uitgebreid samen! Ik geef toe, voor ons is het vaak ontbijt na een avondje uit (jaja, zo gaat dat met een deejay in huis – Dimitri Wouters).

Chocolade!

Pasen is niet alleen een familiemoment het is ook een écht chocolademoment! Chocolade eitjes voor iedereen. Opvallend: Waar de oudere generatie (55+) steevast fondant chocolade eitjes verkiest, gaat de jongere generatie (18-34 jaar) eerder voor wit. Welke vind jij de lekkerste?
Geef mij maar witte… met pranilévulling. Of pure, of melk… of… zet de schotel misschien gewoon best zo ver mogelijk weg van mij! #snoeper

Op het menu

Dit laatste weetje zal geen verrassing zijn…
Dé favoriet op het Paasmenu blijft Lam, al dan niet vergezeld van lentegroentjes!

——————————————————————-

Lidl verraste mij met een gigantisch paaspakket vol met lekkers!
Ontdek het lente-assortiment van Lidl Delicieux in het mooie paasmagazine: klik hier.

Schermafbeelding-2016-03-20-om-16.48.15

Zo veel lekkers in huis, een ideale gelegenheid om een pre-paasbrunch te organiseren voor vrienden.
(Bedankt toppers, het was supergezellig!)

closeup

Voor de nieuwsgierigen: Het broodje op de foto is gevuld met rucola,
erwtentapenade en enkele plakjes buffelmozzarella.
Zo simpel, zo lekker! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>